Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΙ
Αντιδράσεις στα σχέδια της ECOWAS

MΠΑΜΑΚΟ.-- Ο λοχαγός Αμάντου Σανόγκο, επικεφαλής της χούντας στο δυτικοαφρικανικό Μάλι, που υποτίθεται πως έχει παραδώσει την εξουσία στον μεταβατικό πρόεδρο Ντιονκούντα Τραορέ, απέρριψε την αποστολή δύναμης της «Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας» (ECOWAS) στο βορρά που έχει καταληφθεί εδώ και μιάμιση βδομάδα από αυτονομιστές Τουαρέγκ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Σανόγκο είπε πως η βοήθεια που είχε ζητήσει από την ECOWAS ενάντια στους αυτονομιστές Τουαρέγκ αφορούσε μόνον επιμελητειακή βοήθεια και στρατιωτικό εξοπλισμό και όχι μία δύναμη 3.000 στρατιωτών. Η δήλωσή του φάνηκε να ενοχλεί ηγέτες της ECOWAS, οι οποίοι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BBC, τη θεώρησαν «χαστούκι στα σχέδια αποστολής στρατευμάτων».

Εν μέσω αυτών, ο Αμπου Σιντίμπ, περιφερειακός διοικητής στο μαλινέζικο βορρά, δήλωσε χτες πως στο πλευρό των αυτονομιστών Τουαρέγκ δεν βρίσκονται μόνον ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ» και «Υπερασπιστές της Πίστης» (όπως γνωρίζαμε ως τώρα), αλλά και περίπου 100 Νιγηριανοί εξτρεμιστές της ισλαμικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» που εντοπίστηκαν στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, Γκάο. Αυτοί μάλιστα φέρονται πως πρωταγωνίστησαν στην επίθεση που έγινε την περασμένη βδομάδα στο αλγερινό προξενείο με συνέπεια τις απαγωγές του προξένου και άλλων έξι Αλγερινών διπλωματών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ