Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Παρέμβαση στο ΙΚΑ της Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη των Επιτροπών Ανέργων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης, απαιτώντας θεώρηση στα βιβλιάρια όλων των ανέργων που έχουν άμεση ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο προϊστάμενος του ΙΚΑ επικαλέστηκε το νόμο, τονίζοντας ότι δεν είναι αρμόδιος για να πάρει απόφαση ανανέωσης, παραπέμποντας τους συγκεντρωμένους να καταθέσουν υπόμνημα με τα ονόματα των ανέργων, με σκοπό να σταλούν στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Κινητοποίηση στα γραφεία της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, απαιτώντας μείωση της τιμής του αερίου κατά 50%. Εκατοντάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν για τη θέρμανση του σπιτιού τους με φυσικό αέριο, καθώς το κόστος χρήσης έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρσι κατά περίπου 40%. Στην αύξηση της τιμής περιλαμβάνεται και ο ειδικός φόρος για το αέριο που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνη. Μαζικά οι καταναλωτές καταφεύγουν στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσουν διακανονισμό για την εξόφληση της οφειλής τους, καθώς οι λογαριασμοί κυριολεκτικά «καίνε».

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς εξέδωσε, χτες, η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης. Οι εργαζόμενοι, προχτές και σήμερα, πραγματοποιούν κατάληψη στους σταθμούς και τις υπηρεσίες του δήμου, αντιδρώντας στην απλήρωτη εργασία, στη δουλειά με την απειλή της απόλυσης και στην ανασφάλεια των παιδιών, όταν υπάρχουν τμήματα με 30 και 40 νήπια. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ), πλειοδοτώντας, όπως και η πλειοψηφία των τοπικών διοικήσεων, εφαρμόζει πιστά σε βάρος των εργαζομένων και του λαού τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στις άλλες υπηρεσίες του δήμου. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων».

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

«Να μην πληρώσει κανένας τα χαράτσια τους» ενημέρωναν τον κόσμο τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω, που συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Με πανό που έκανε σαφές πως «Δεν χρωστάμε - μας χρωστάτε! Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια» καλούσαν τους κατοίκους του δήμου να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. «Κάνουμε αγώνα να μην το πληρώσει κανείς, κάνουμε αγώνα να καταργηθεί» έλεγαν στους πολίτες που έφταναν στα γραφεία και τους ενημέρωναν για τα επόμενα χαράτσια που θα επιβληθούν στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά από τον Ιούνη.

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

Συγκέντρωση στο ΙΚΑ της Γλυφάδας πραγματοποίησαν χτες μέλη των Επιτροπών Αγώνα Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, με ζήτημα αιχμής την πλήρη κάλυψη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της λαϊκής οικογένειας, τη θεώρηση των βιβλιαρίων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ