Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αλχημείες... συμφερόντων

Συνεχίστηκαν χτες οι έντονες αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής (ΠΕ), για τη διακοπείσα αναμέτρηση Αρη - Αστέρα Τρίπολης. Θυμίζουμε ότι τιμώρησε (1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο 55.000 ευρώ) μεν την ΠΑΕ Αρης γιατί η «εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδοθείσες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις». Ταυτόχρονα, όμως, δέχτηκε και την ένστασή της για αντικανονική διακοπή (διέταξε συνέχιση του αγώνα). Και μπορεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Π. Καρράς, να άσκησε - όπως αναμενόταν - έφεση κατά της απόφασης ωστόσο η... πρωτοτυπία της Πειθαρχικής Επιτροπής αποδεικνύει και κάτι άλλο σημαντικό. Οτι για μια ακόμη φορά οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου και ο συνεταιρισμός τους δε διστάζουν να... καταστρατηγήσουν ακόμα και τους κανόνες που οι ίδιοι έχουν φτιάξει (ή έχουν συμφωνήσει να εφαρμόζονται) όταν τα συμφέροντα το επιβάλλουν.

Μάλιστα, σε μια άλλη περίπτωση στις αρχές της βδομάδας μια ακόμη απόφαση της SUPER LEAGUE έκανε αίσθηση όταν αποφάσισε να διεξαχθεί ο αγώνας Λεβαδειακού - Ξάνθης που είχε διακοπεί την Κυριακή λόγω καιρικών συνθηκών την επομένη (όπως ορίζει βέβαια ο κανονισμός για αγώνα που διακόπτεται γι' αυτό το λόγο) και να αναβάλει ολόκληρη αγωνιστική που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη. Κάτι που θεωρείται αντικανονικό αφού με βάση άλλον κανονισμό όταν εντός 48ώρου έχει οριστεί κανονική αγωνιστική τότε μετατίθεται ο αγώνας που διακόπηκε.

Οξυμένες αντιδράσεις

Την ίδια ώρα ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, επιτέθηκε στη Super League. Μιλάει για «εκκωφαντική σιωπή, τόσο της ίδιας, όσο και της σκιώδους ηγεσίας της». Και θεωρεί πως η απόφαση «οπλίζει το χέρι του κάθε φανατικού να βιαιοπραγεί, χωρίς τον φόβο της αγωνιστικής συνέπειας». Δεν απέκλεισε κυβερνητικές αποφάσεις «μετά τη δικαστική ολοκλήρωση της θλιβερής αυτής υπόθεσης» και άφησε ανοιχτό το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και το μέλλον των πρωταθλημάτων.

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, με μια (μακροσκελέστατη) ειρωνική τοποθέτηση, υποδύθηκε - στο μεγαλύτερο μέρος της - τον «ανώνυμο χούλιγκαν», καταλήγοντας: «Με την απόφαση σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες». Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γ. Σαρρής, δε σχολίασε («Nova Σπορ FM») ευθέως αλλά εμμέσως: «Βάσει των κανονισμών η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή. Πρέπει να μας σπάσουν το κεφάλι για να μπορούμε να διακόψουμε παιχνίδι φαίνεται». Η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΔΠΕ) αναρωτιέται: «Μήπως ήταν λάθος το ότι επέζησε η βοηθός διαιτητού ή τουλάχιστον ότι δεν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο;».

Στην αντεπίθεση ο Αρης

Τα συμφέροντά της υπερασπίζεται από την πλευρά της η ΠΑΕ Αρης, που σε σχετική ανακοίνωση επικροτεί την απόφαση, επιτίθεται σε μερίδα των ΜΜΕ γιατί την ψέγουν και κάνει λόγο για «διψώντες για αίμα», «δήθεν υπέρμαχους της κάθαρσης και της αλήθειας» και βλέπει... λυσσαλέα επίθεση κατά του Αρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ