Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας

Στο σύνολο των εργαζομένων και ιδιαίτερα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απευθύνονται το σωματείο και η επιτροπή γυναικών των απεργών χαλυβουργών. Σε ανοιχτή επιστολή, μεταξύ άλλων, τονίζουν:

«Μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η αύξηση των κερδών του Μάνεση και του σιναφιού του. Στόχος τους δεν είναι μόνο οι οικογένειες των χαλυβουργών, αλλά η κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν κέρδη. Για τους βιομήχανους δουλεύουν!».

Οι γυναίκες των απεργών, που έχουν σταθεί σημαντικό στήριγμα στην απεργία, απευθύνουν ιδιαίτερο κάλεσμα στις εργαζόμενες γυναίκες, στις άνεργες, στις συνταξιούχες. Εχουν ήδη μοιράσει την ανακοίνωσή τους στις εργαζόμενες μεγάλων εργοστασίων (Παπαδόπουλος, Νεστλέ) και προγραμματίζουν και νέες εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους. Με βάση τη δική τους πείρα καλούν τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας:

«Μη μένετε άπραγες. Μην μένετε κλεισμένες στα σπίτια μετρώντας τη φτώχεια, τους λογαριασμούς, τα χρήματα που δεν φτάνουν. Ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε. Στηρίξτε τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών είναι και δικός σας αγώνας. Ενταχθείτε στα σωματεία σας που παλεύουν για τα δικαιώματά σας. Στις γειτονιές, πλαισιώστε τις λαϊκές επιτροπές που διεκδικούν μαχητικά λύσεις για τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. Γραφτείτε στους γυναικείους συλλόγους και την ΟΓΕ που στηρίζει και παλεύει για τις γυναίκες που υποφέρουν.

Εμείς οι μανάδες έχουμε ένα χρέος.

Να στηρίξουμε και να παλέψουμε για τα παιδιά μας. Να μην τους παραδώσουμε ένα μέλλον βάρβαρο και σκοτεινό. Να μη ζήσουν χειρότερα από εμάς.

Η δική μας αγωνιστική στάση θα είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά για τα παιδιά μας, το πιο ακριβό πτυχίο που θα έχουν για εφόδιο, το πιο λαμπρό παράδειγμα.

Ολοι στον αγώνα, η νίκη θα είναι δύσκολη αλλά θα είναι δική μας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ