Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
Πάνδημο τελευταίο χειροκρότημα

Πάνδημος ύστατος αποχαιρετισμός στον μεγάλο, λαοφιλή τραγουδιστή

Eurokinissi

Πάνδημος ύστατος αποχαιρετισμός στον μεγάλο, λαοφιλή τραγουδιστή
Μια «λαοθάλασσα» πλημμύρισε χτες το Α' Νεκροταφείο για ν' αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον λαϊκό τραγουδιστή που τραγούδησε με τρόπο μοναδικό τις αγωνίες και τους αγώνες, τις χαρές και προσδοκίες του λαού μας και έφτασε στην κορυφή της καλλιτεχνικής καταξίωσης και της λαϊκής αποδοχής.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, γενιές που γεύτηκαν τις ερμηνείες του για περισσότερα από 45 χρόνια και πάρα πολλοί νέοι που τον γνώρισαν στο αποκορύφωμά του και τους συνεπήρε το ταλέντο και η λεβεντιά του, άρχισαν να συγκεντρώνονται από πολύ νωρίς για να πουν το στερνό «αντίο», καθώς από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» αφήνοντας πολύτιμη κληρονομιά υπέροχα τραγούδια, που γέννησε η συνεργασία του με μεγάλους δημιουργούς, έχοντας τιμήσει το ελληνικό τραγούδι και το φυσικό αποδέκτη του, το λαό, που τον αγάπησε πολύ, εκτιμώντας την προσφορά του. Από το λαό προερχόταν και ο ίδιος και βίωσε σκληρά παιδικά χρόνια εξαιτίας των διώξεων του μετεμφυλιακού αστικού κράτους και παρακράτους εναντίον και των οικογενειών των αγωνιστών του ΕΑΜ και του ΔΣΕ, όπως η δική του, και της φτώχειας που τον ανάγκασε από μικρό να βγει στη βιοπάλη.

Χτες, μπρος στην ...Αχερουσία, στο τελευταίο του «ζεϊμπέκικο», χιλιάδες τον συνόδεψαν με παρατεταμένο χειροκρότημα... Δίπλα στη γυναίκα του, στις κόρες του, στην αδελφή του και στους άλλους συγγενείς και πολλοί ομότεχνοί του, που μοιράστηκαν μαζί του χαρές και δυσκολίες, που διδάχτηκαν από το ήθος και τη στάση του. Στην κηδεία, εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκαν οι Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, βουλευτής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Στεφάνια έστειλαν η ΚΕ του ΚΚΕ, το ΚΣ της ΚΝΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΚΣ της ΕΔΟΝ, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δήμαρχος Τρικαίων, η Παλαιστινιακή Παροικία, η ΠΑΕ και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού, η ορχήστρα του, πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι του κ.ά.

  • Το ΔΣ του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, τονίζοντας: «Εφυγε από κοντά μας μια μεγάλη φωνή του λαϊκού τραγουδιού, ο Δημήτρης Μητροπάνος. Το κενό θα είναι μεγάλο και η παρακαταθήκη του τεράστια. Οι νεότεροι μουσικοί στην Ελλάδα μεγάλωσαν με το ρεπερτόριό του και οι επόμενες γενιές θα συνεχίσουν κοινωνώντας το έργο του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ