Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Απαιτήσεις για νέα προνόμια

Τη λίστα με τις απαλλαγές και τα προνόμια που αξιώνουν οι τουριστικοί πράκτορες για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, προκειμένου οι ισχυροί του κλάδου να διασφαλίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, παρέδωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (HATTA) Γ. Τελώνης, στον επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της ΕΕ Χ. Ράιχενμπαχ, στη συνάντηση που έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον HATTA.

Οι τουριστικοί πράκτορες επιμένουν να διεκδικούν οικονομική «ασυλία», αρνούμενοι να αποδεχτούν μειώσεις εσόδων και περικοπές, τις οποίες -ωστόσο- θεωρούν ...αναπόφευκτες για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι η λογική που διαπνέει γενικότερα το μεγάλο κεφάλαιο, που θέλει την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Ισχυριζόμενοι ότι ο τουρισμός μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, άποψη που αγνοεί συνειδητά την υπέρμετρη «ευαισθησία» του τουρισμού σε εξωγενείς και ανεξέλεγκτους παράγοντες, οι τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν: ρευστότητα για τις τουριστικές επιχειρήσεις, κονδύλια για διαφήμιση στις διεθνείς τουριστικές αγορές, χαμηλό ΦΠΑ για όλες τις τουριστικές υπηρεσίες, πλήρη «απελευθέρωση» όλων των «κλειστών» επαγγελμάτων με έμφαση στις οδικές μεταφορές επιβατών (ΚΤΕΛ) και διευκόλυνση για την έκδοση Βίζα Σένγκεν.

Σύμφωνα με τον HATTA, ο Χ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε ενδιαφέρον για αυτές τις απαιτήσεις και είπε ότι «θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουριστικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ