Κυριακή 29 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ελληνες επικεφαλής στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό

Στο Porto Carras το Δ.Τ. «Μέγας Αλέξανδρος» και το Φεστιβάλ πνευματικών και άλλων αθλημάτων

Άποψη από το Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα . Σε πρώτο πλάνο, η Γαλλίδα Ευα Γκολντιέ και η Ελληνίδα Ελένη Κοκονά .
Άποψη από το Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα . Σε πρώτο πλάνο, η Γαλλίδα Ευα Γκολντιέ και η Ελληνίδα Ελένη Κοκονά .
Η Ελληνική και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού σε συνεργασία με τις Σκακιστικές Ενώσεις Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής διοργάνωσαν στο Porto Carras το Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα. Μετά τον 4ο γύρο ήταν 3 παίκτες επικεφαλής με το απόλυτο σκορ, δύο από τους οποίους ήταν οι Χαράλαμπος Τσακίρης και Γιώργος Καφετζής. Συμμετείχαν 66 σκακιστές και σκακίστριες από 20 χώρες, μεταξύ αυτών και 14 Ελληνες.

Ας δούμε τη βαθμολογία μετά τον 4ο γύρο και τους αντιπάλους - στην κορυφή - του 5ου γύρου:

1.-3. Τσακίρης, Καφετζής, Λίμπερμαν Αλεξ. (Ρωσ.) από 4 β., 4.-11. Ρίεμαν (Γερμ.), Ερσόζ (Τουρκ.), Πάετζ (Γερμ.), Μπες (Πολ.), Αριστιζαμπάλ, Χερνάντεζ (Κολομβ.), Μοϊσένκο (Ουκρ.), Μοσκότες (Κολομβ.) όλοι με 3,5 β. Στη βαθμομάδα των 3 β. 12-26, συμπεριλαμβάνονται και οι Ελληνες: Μηνάς Ι., Μανελίδης Σ., Ιωσηφίδης Ε., Χατζηχρυσάφης Δ. Στον 5ο γύρο ο Καφετζής αντιμετώπιζε τον Λίμπερμαν και ο Τσακίρης τον Μπες.

Στο καθιερωμένο Δ.Τ. «Μέγας Αλέξανδρος» είχε προηγηθεί, με καλύτερο συντελεστή, ο Τούρκος GM Αζνεντάρογκλου (2419) και ο νεαρός Ελληνας Γαλόπουλος Νίκος (2430) με 3,5 β. στους 4 αγώνες. Σε καλή θέση ήταν και ο GM Θανάσης Μαστροβασίλης, μετά τη νίκη του επί του Πέιν Μάλκομ (2382), θέση την οποία θα βελτιώσει και, κατά τη γνώμη μας, θα πάρει και την 1η θέση αν υπολογίσουμε την εμπειρία του και το ΕΛΟ 2510 (2ο ΕΛΟ μετά τον Σέρβο Αντιτς 2513 και 6ος με 3 β.). Στην 11η θέση συναντάμε τον Αχιλ. Σπιρλιάδη (2053 2,5 β.) στη 13η τον Δημ. Λαδόπουλο (1968) και στη 15η τον Βασ. Τσαρουχά (2139) από 2β.

Τέλος, στο φεστιβάλ, εκτός από σκάκι έγιναν και αγώνες τένις, γκολφ, ιππασίας, θαλάσσια σπορ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ποδηλασία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ