Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χαρούλα Κεπέση
Χαρούλα Κεπέση
Φωτ.

Υπάρχουν ακόμη μερικοί από εκείνους που αγάπησαν και με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμούνται τον ΚΩΣΤΑ Μ. ΚΟΪΝΗ από το Κουπάκι Φωκίδας, τον εξαιρετικό, ευγενικό νέο, τον δραστήριο συνδικαλιστή και πιστό ιδεολόγο κομμουνιστή, ο οποίος, πριν από 65 χρόνια, στις 27 Φλεβάρη 1936, «έφυγε», πικραμένος από τη σκληρή ζωή του, στα 25 χρόνια του, χτυπημένος από βαριά αρρώστια.

Στη μνήμη του προσφέρουν 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΗΚΑΡΑΚΟΥ, ο οποίος έμεινε συνεπής αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, ο Τ. Μ. και άλλοι αγωνιστές προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Περιστερίου.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 40.000 δρχ.στο ΚΚΕ, μέσω της Νοτιοδυτικής Αχτίδας.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 27 Φλεβάρη 1983 δολοφονήθηκε ο γιος μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1960 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο. Ηρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του το 1976. Ζούσαν στη Θεσσαλονίκη. Το 1982 υπηρέτησε τη θητεία του. Το 1983 άρχισε να δουλεύει στην εταιρία Οικοδομών Παπαδημητρίου. Από τη Θεσσαλονίκη μετατέθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή Κυψέλης. Εκεί τον δολοφόνησαν τρομοκράτες, επειδή μιλούσε ρώσικα. Με αυτή τη δικαιολογία παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το οποίο τους καταδίκασε αρχικά σε 11 χρόνια φυλακή. Το Εφετείο τους απάλλαξε.

Τιμώντας τη μνήμη του Γιάννη μας, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Νικόλαος και Θωμαή Ευαγγελοπούλου

* * *

Φωτ.

Πριν από 4 χρόνια, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία πνοή της στο Νοσοκομείο του ΕΕΣ Αμπελοκήπων Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, από το 1954 αδελφή. Υπήρξε συνεπής αγωνίστρια συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια και αδιάλλακτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ, μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Χρήστος Καλλιαντάσης
Χρήστος Καλλιαντάσης
Στην αξέχαστη μνήμη της, ο σύντροφος της ζωής της Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Φλεβάρη έκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗ. Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Ελικώνας Λιβαδειάς. Οπαδός του ΚΚΕ, αγωνίστηκε με συνέπεια πλάι στο λαϊκό κίνημα και γι' αυτό διώχτηκε.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Σεραφείμ Καλλιαντάσης προσφέρει 8.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: Του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ο οποίος δολοφονήθηκε από Χίτες της περιοχής και με την ανοχή της Αστυνομίας στις 29 Αυγούστου 1945. Της μητέρας μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, που πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1964, καθώς και στη μνήμη της αδερφής μου ΓΙΩΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 26 Μάη 1998, προσφέρω 30.000 δρχ., μέσω της Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας του ΚΚΕ, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Γιάννης Τζαβέλλας

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ρίτσος προσφέρει 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο Χρήστος Τιτονίδης από τις Συκιές Θεσσαλονίκης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Νικηφορίδη», στη μνήμη του πατέρα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΙΤΟΝΙΔΗ και του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΤΖΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ