Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΘΡΩΠΟΚΗΝΥΓΗΤΌ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Αλλοι τέσσερις νεκροί στον Εβρο

Στο αίμα βάφτηκε κοινή επιχείρηση Ελλήνων συνοριοφυλάκων και αξιωματούχων του Frontex για ακινητοποίηση οχήματος μεταφοράς μεταναστών στον Εβρο. Το όχημα διεμβόλισε όχημα του Frontex, εκτράπηκε της πορείας του, ανατράπηκε και παραδόθηκε στις φλόγες. Ενα πτώμα ανδρός (μάλλον ο δουλέμπορος) βρέθηκε απανθρακωμένο στη θέση του οδηγού, δύο από τους έξι διακινούμενους μετανάστες τραυματίστηκαν θανάσιμα. Εξέπνευσαν μεταφερόμενοι στο νοσοκομείο. Από τους συλληφθέντες μετανάστες δύο είναι υπήκοοι Κίνας, οι άλλοι δύο Ιράν.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των συνοριακών δυνάμεων στο Σουφλί εντόπισαν στον κόμβο Λυκόφης ΙΧΕ αυτοκίνητο όπου επιβιβάζονταν έξι μετανάστες. Εκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα κατευθυνόμενος προς Αλεξανδρούπολη. Προσπαθώντας να διαφύγει, εμβόλισε όχημα του FRONTEX, όπου επέβαιναν δύο Σλοβένοι αξιωματούχοι και ένας Ελληνας αστυνομικός. Το ΙΧ εκτράπηκε της πορείας του, ανατράπηκε σε παρακείμενη αγροτική έκταση και ανεφλέγη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου για δύο από αυτούς διαγνώσθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός τους. Οι υπόλοιποι 4 νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Εξάλλου, Δευτέρα το απόγευμα στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, βρέθηκε πτώμα, αγνώστου φύλου, μετανάστη αφρασιατικής καταγωγής, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές πιθανολογούν ότι προσπαθώντας να εισέλθει από την Τουρκία στην ΕΕ, μέσω του ποταμού Εβρου, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ