Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν οι τεχνικοί τηλεόρασης

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα από τις 6 το πρωί αποφάσισε χτες το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Από την απεργία εξαιρείται - όπως και στις τελευταίες απεργίες των τεχνικών - ο «902 TV» επειδή όχι μόνο δεν αμφισβητεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, αλλά απεναντίας υπερασπίζει και προβάλλει τους αγώνες όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, η ΕΤΙΤΑ καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να εξεταστεί πρόταση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που κατέθεσε σε συνάντηση που είχε ο Κ. Κυριακόπουλος (STAR) προχτές με την Ενωση. Η πρόταση αυτή - όπως είπε ο Κ. Κυριακόπουλος - αφορά στην υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ της ΕΤΙΤΑ και τριών καναλιών (MEGA, STAR, ΑΝΤΕΝΝΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) και όχι με την εργοδοτική οργάνωση των μεγαλοκαναλαρχών, την ΕΙΤΗΣΕΕ, στην οποία εκτός από αυτούς τους σταθμούς συμμετέχουν και ο ALPHA και ο ΣΚΑΪ.

Ο Κ. Κυριακόπουλος πρότεινε στην ΕΤΙΤΑ για λογαριασμό αυτών των καναλιών «οριζόντιες» μειώσεις κατά 9% καθώς και επιπρόσθετες μειώσεις για τους νέους εργαζόμενους μέσω της κατάργησης των επιδομάτων γάμου και του επιδόματος 5ετίας, δημιουργώντας επί της ουσίας εργαζόμενους δύο «ταχυτήτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ