Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ανέστειλαν τη χτεσινή απεργία

Στην αναστολή της χτεσινής 24ωρης απεργίας, την οποία είχε κηρύξει το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ, προχώρησαν το απόγευμα οι τεχνικοί των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Η απόφαση για αναστολή πάρθηκε κατά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ κατέθεσε στη συνέλευση την πρόταση των καναλαρχών, που έγινε μέσω του Κ. Κυριακόπουλου (STAR) να υπογραφεί ΣΣΕ, μεταξύ της ΕΤΙΤΑ και των καναλιών MEGA, ANTENNA, STAR. Η σύμβαση αυτή προβλέπει μειώσεις στους μισθούς κατά 9%, διατήρηση του άρθρου 9, με τη διαφορά όμως ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μπορούν να συνεχίζουν το μέχρι τώρα τρόπο λειτουργίας των εξωτερικών συνεργείων και όχι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΣΣΕ, καθώς και κατάργηση των επιδομάτων των νεοεισερχομένων εργαζομένων στον κλάδο (5ετίες, επίδομα γάμου). Η πλειοψηφία αποφάσισε να διαπραγματευτεί με τους καναλάρχες το ποσοστό της μείωσης του μισθού τους, ενώ δεν αποδέχονται καμία αλλαγή στα θεσμικά αιτήματα.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο ΔΣ της ΕΤΙΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους σε συντονισμό του αγώνα με τις ταξικές δυνάμεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, το ΠΑΜΕ και αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης. Συστηματική οργάνωση της δράσης, με συσκέψεις - συνελεύσεις και σε συντονισμό μαζί με όλες τις Ενώσεις του κλάδου να υποχρεώσουν τις εργοδοτικές οργανώσεις να υπογράψουν νέες ΣΣΕ, που θα κατοχυρώνουν όλα τα δικαιώματα και τις ανάγκες. Κατέθεσε, επίσης, συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης και αγώνα με αιτήματα διεκδίκησης: Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, καμία διαπραγμάτευση για μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρησιακής σύμβασης ή συμφωνίας. Καταβολή δεδουλευμένων. Κατάργηση νόμων - αποφάσεων για μειώσεις αποδοχών, ελαστικές σχέσεις, μαύρης εργασίας κ.τ.λ. Κατοχύρωση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους. Κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ορια συνταξιοδότησης 60 για άντρες - 55 για γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ