Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Η αιώνια εφηβεία της Φλέρυς Νταντωνάκη

Η Φλέρυ Νταντωνάκη, με τη μοναδικότητα της φωνής της, ερμηνεύει ξένα τραγούδια στο νέο CD της ΕΡΑ
Η Φλέρυ Νταντωνάκη, με τη μοναδικότητα της φωνής της, ερμηνεύει ξένα τραγούδια στο νέο CD της ΕΡΑ
Η αιώνια εφηβεία της μοναδικής φωνής της Φλέρυς Νταντωνάκη καταγράφεται μέσα από τη νέα σειρά CD, από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΑ. Στη νέα σειρά από το «Αρχείο ραδιοφώνου», που ήδη κυκλοφορεί, περιλαμβάνονται και «Ελληνες συνθέτες», με έργα συμφωνικής μουσικής των Θεόδωρου Καρυωτάκη, Σόλωνα Μιχαηλίδη, Γεωργίου Καζάσογλου, Γεωργίου Πλάτωνος και Διονυσίου Βισβάρδη, καθώς και ένα CD, με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Οι «Ελληνες τραγουδιστές» εγκαινιάζονται με την υπέροχη θεϊκή φωνή της Φλέρυς Νταντωνάκη. Μια φωνή που σε πηγαίνει στα ουράνια, αφού μόνο εκείνη που δεν υπάρχει πια, είχε τις «χορδές» και τη μεγάλη ευαισθησία να δίνει μια νέα μεγάλη διάσταση, σε όποιο τραγούδι και αν ερμήνευε. Αυτή τη φορά μπορεί η Φλέρυ Νταντωνάκη να μην ερμηνεύει τα «Πάθη του έρωτα» ή το «Αντιλαλούνε τα βουνά», να μη «σμίγει» τη φωνή της με τον Μάνο Χατζίδακι, εντούτοις όμως το CD από το αρχείο της ΕΡΑ είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο. Εχουμε την ευκαιρία ν' απολαύσουμε τη σπάνια φωνή της, σε 24 αγγλόφωνα τραγούδια και 4 ελληνικά. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στους ραδιοθαλάμους του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ το 1980, τα οποία δεν ποτέ έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο.

Με τους μουσικούς Δημήτρη Λέκκα, Θεολόγο Στρατηγό και Πολ Μάνσφιλντ, η Φλέρυ Νταντωνάκη μας χαρίζει ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της αγγλόφωνης μπαλάντας, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων τραγούδια του Τζον Λένον, του Μπομπ Ντίλαν, του Κατ Στίβεν, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια. Η έκδοση συνοδεύεται και από πολυσέλιδο ένθετο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με ανέκδοτες φωτογραφίες της μεγάλης ερμηνεύτριας. Η επιλογή των ηχογραφημένων τραγουδιών είναι του Γιώργου Μονεμβασίτη και η καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Αρβανίτη.

Το CD με την «Παραδοσιακή μουσική» περιλαμβάνει δεκατρείς διαφορετικούς χορούς από έντεκα περιοχές της χώρας μας. Οι χοροί καταγράφηκαν από τον Γιώργο Παπαδάκη, που είχε την επιμέλεια στο διάστημα από το 1987 έως το 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ