Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FINAL FOUR - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Καρέ για... τρόπαιο

Στην Κωνσταντινούπολη στρέφεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή το ενδιαφέρον των φίλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπου διεξάγεται το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα αναδείξει το φετινό πρωταθλητή της διοργάνωσης.

Με τη συμμετοχή και των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που θα αντιμετωπίσουν στους δυο ημιτελικούς σήμερα τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, οι τέσσερις αντίπαλοι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και φυσικά τα όσα κέρδη αυτό συνεπάγεται (διαφημίσεις, χορηγίες κ.τ.λ.).

Αλλωστε, για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση απέδειξε ότι είναι μια υπόθεση για λίγους, τουλάχιστον όσον αφορά στην τελική μάχη για τη διεκδίκηση των πρωτείων, αφού η ψαλίδα μεταξύ κάποιων ισχυρών συλλόγων, που αποτελούν την ελίτ όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε οικονομικό, και των άλλων κάθε άλλο παρά έκλεισε. Δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς βέβαια και το γεγονός ότι ο στόχος του κλειστού πρωταθλήματος για έχοντες και κατέχοντες δεν έχει ποτέ ξεχαστεί, αλλά, αντίθετα, όλα τα βήματα οδηγούν προς αυτό. Εκεί οφείλεται και το γεγονός των πολλών αλλαγών για τη νέα χρονιά, όπως, π.χ., οι μέρες αλλαγής των αγώνων με σκοπό το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στο αγωνιστικό μέρος, με βάση τα προγνωστικά ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα διατηρούν το ρόλο του φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, που έχουν από την αρχή της σεζόν δημιουργώντας την πρωτοτυπία για πρώτη φορά να υπάρχει συμμετοχή των δυο «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ και είτε σε έναν εξ αυτών είτε και στους δύο να μη δίνεται αυτός ο ρόλος. Ωστόσο, η εμπειρία αλλά και η ιστορία των «πρασίνων» με τις έξι κατακτήσεις τροπαίων όπως και οι φιλοδοξίες του Ολυμπιακού, που φέτος πέτυχε τους στόχους και με το παραπάνω, είναι ικανά στοιχεία για ανατροπή των δεδομένων.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΠΑΟ (18.00, ΝΕΤ)

Οι δύο ομάδες που την τελευταία πενταετία μονοπώλησαν εναλλάξ τις κατακτήσεις των τροπαίων τη φετινή χρονιά καλούνται να τα πουν στον πρώτο ημιτελικό, που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί πρόωρος τελικός έστω και εάν αυτή τη φορά οι ισορροπίες στα προγνωστικά γέρνουν υπέρ της ρωσικής ομάδας. Αυτό αναγνωρίζεται και από τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να πιάσουν τα μέγιστα της απόδοσής τους προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Οπως επισήμανε, οι παίκτες του δε θα πρέπει να έχουν άγχος και πίεση αλλά απλά να κάνουν τη δουλειά τους. Στα συν της ελληνικής ομάδας η έλλειψη προβλημάτων τραυματισμού.

Με σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό θα κατέβει η ΤΣΣΚΑ στο γήπεδο, σύμφωνα με τον προπονητή της, Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα του θα κάνει κάθε προσπάθεια για να πετύχει την κατάκτηση του τροπαίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21.00, ΝΕΤ)

Απέναντι στο ίσως δεύτερο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός παρατάσσει τον ενθουσιασμό και την καλή ψυχολογία από το γεγονός της παρουσίας του στην Πόλη. Σε αυτά τα δύο έκανε αναφορά άλλωστε και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μιλώντας για τους στόχους και την αποστολή των Πειραιωτών στο φετινό φάιναλ φορ. Σύμφωνα με τον Σέρβο τεχνικό η αυτοσυγκέντρωση στην επίθεση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του απέναντι στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, όπως είναι αυτή των «Μπλαουγκράνα» είναι βασικό στοιχείο για την έκβαση του παιχνιδιού. Κάθε άλλο παρά εύκολο αγώνα χαρακτήρισε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όπως αποκάλυψε χτες αγωνιά για τη συμμετοχή των Ναβάρο και Ντονγκ που υποφέρουν από τραυματισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ