Κυριακή 13 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΣΥΒΟΤΑ
Εκοψαν το ρεύμα σε μικρομάγαζα

Μπαράζ διακοπών ρεύματος σε μικρομάγαζα σημειώθηκαν από εργολαβικά συνεργεία της ΔΕΗ την Τρίτη και την Πέμπτη σε Ηγουμενίτσα και Σύβοτα, αντίστοιχα. Τα συνεργεία της ΔΕΗ βγήκαν στο σεργιάνι με τις λίστες των ανεξόφλητων λογαριασμών, βυθίζοντας στο «σκοτάδι» μικρομεσαίους έμπορους και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που χτυπημένοι από την καπιταλιστική οικονομική κρίση αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Αδυνατούν, επίσης, να καλύψουν τα πάγια έξοδα στο ρεύμα, στο νερό, στο τηλέφωνο, στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, εξαιτίας της κυρίαρχης φιλομονοπωλιακής πολιτικής που συγκεντρώνει τον τζίρο σε όλο και λιγότερα χέρια, που περιλαμβάνει βαριά και πρόσθετη φορολογία όπως την περαίωση, τη συνάφεια, τον ΦΠΑ, το τέλος επιτηδεύματος κ.ά., που, σε συνδυασμό με τη σφαγή των μισθών και τις συντάξεις πείνας, εντείνουν τα αδιέξοδα και πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα.

Ο ακριβής αριθμός των αυτοαπασχολουμένων σε Ηγουμενίτσα και Σύβοτα που τους έκοψαν το ρεύμα δεν κατέστη δυνατό εξακριβωθεί, αν και η ΔΕΗ κάνει λόγο για οικονομικές εκκρεμότητες 17 αυτοαπασχολουμένων στα Σύβοτα και 15 στην Ηγουμενίτσα. Αλλοι δανείστηκαν για να πληρώσουν και άλλοι προχώρησαν σε διακανονισμό για να πληρώσουν τους μετόχους της ΔΕΗ που δε διστάζουν να κάνουν μπλακ άουτ στους αυτοαπασχολούμενους και στα εργατόσπιτα για να εισπράξουν. Το μόνο σίγουρο είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους, στην ίδια τους τη ζωή οι εργατικές λαϊκές οικογένειες την ίδια ώρα που τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να κοροϊδέψουν το λαό για να τον εγκλωβίσουν είτε με «κεντροδεξιά», είτε με «κεντροαριστερή» κυβέρνηση στην ευρωενωσιακή αυτή στρατηγική του κεφαλαίου που εκχωρεί τη ΔΕΗ στα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ