Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοι στο Μέτωπο του λαού

Τα αστικά πολιτικά κόμματα στις εξαγγελίες τους πάντα για το καλό των εργαζομένων ομιλούν και πάντα τους εξαπατούν. Και για να εισπράττουν πλούσιους καρπούς από την εξαπάτηση και τον εμπαιγμό, στολίζονται με τίτλους ελκυστικούς, που σύμφωνα με την πολιτική τους δεν τους ανήκουν.

Αυτό γίνεται με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, για να περιοριστούμε σ' αυτά τα δύο «προοδευτικά» κόμματα. Οι λέξεις σοσιαλισμός και σύντροφος - γλώσσα που οι ηγέτες τους χρησιμοποιούν - γίνονται μαγνήτης για τους εργαζόμενους. Στην πορεία, με την καπιταλιστική αντιλαϊκή πολιτική, ο τίτλος έρχεται σε αντίθεση με τα ιδανικά του και χρεοκοπεί. Ετσι, τελικά, χάνει ο σοσιαλισμός που είναι ο στόχος της στρατηγικής τους και κερδίζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Η πλύση εγκεφάλου της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας κυβερνήσεων και μαζικών μέσων ενημέρωσης κόντυναν τα βήματα των Αριστερών και προοδευτικών εργαζομένων που θα ήθελαν να περάσουνε στις γραμμές του κόμματός τους, του ΚΚΕ. Μένοντας στο ΠΑΣΟΚ είτε στο ΣΥΝ, η εμπιστοσύνη των αγωνιστών αδυνάτιζε. Και, στην πορεία, διαπιστώνουν πως ο τίτλος δε συμβιβάζεται με τις δραστηριότητες των ηγεσιών αυτών. Αυτή η εμπειρία βοηθάει κάθε αγωνιστή σοσιαλιστικών και αριστερών πεποιθήσεων, που θέλει να ανταποκρίνεται στον τιμητικό τίτλο αριστερός και προοδευτικός, να μάθει πως ο δρόμος για μια τέτοια πορεία δεν είναι εύκολος. Οπως δεν υπήρξαν εύκολοι δρόμοι και για τους αντιφασίστες και τους αγωνιστές του πατριωτικού πολέμου.

Σ' αυτούς ακριβώς τους δρόμους, δύσκολους, ανηφορικούς και κακοτράχαλους, βαδίζει το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό Μέτωπο πάλης που στήνεται σήμερα, για να αποκρούει τις αντιλαϊκές φιλομονοπωλιακές επιθέσεις της κυβέρνησης και της ΝΑΤΟικής νέας τάξης. Και όσοι αγωνιστές πίστεψαν και πιστεύουν στα ιδανικά του σοσιαλισμού και της Αριστεράς, η θέση τους είναι ΕΚΕΙ... Ολοι μαζί, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, ειρηνιστές, Αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες πατριώτες, ενωμένοι και πάλι στον τίμιο αγώνα.


ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ
Θέρισσο Ηρακλείου Κρήτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ