Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τεράστιο σοσιαλιστικό έργο

Στην κρίση ΗΠΑ - Δ. Ευρώπης το 1982 για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Σιβηρία, αναφέρεται ο αναγνώστης μας ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, Μακρονησιώτης, από τη Ρόδο και γράφει:

Η κρίση άρχισε από το 1961-62. Οταν η κομμουνιστική Ρωσία ανακάλυψε το αέριο στη Σιβηρία, άρχισε αμέσως διαπραγματεύσεις με τη Δ. Ευρώπη, όπου όλες οι χώρες τις δέχτηκαν με ενθουσιασμό. Αλλά αυτό ήταν μεγάλη απώλεια για τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες. Κι ενώ η Δ. Ευρώπη με τη Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία άρχισαν να κατασκευάζουν τους τεράστιους μεταλλικούς αγωγούς, όπου εργάζονταν 700.000 εργάτες για την κατασκευή του αγωγού μήκους, περίπου, 4.500 χιλιομέτρων, η Αμερική με λύσσα απειλούσε τους πάντες. Τότε με τη βοήθεια της καθολικής εκκλησίας της Πολωνίας - έκαναν και πάπα Πολωνό για πρώτη φορά - δημιούργησε πολλές προκλήσεις με επιθέσεις των Πολωνών κατά της ΕΣΣΔ.

Για να γίνει το κολοσσιαίο αυτό έργο μεταφοράς αερίου στη Δ. Ευρώπη, έπρεπε να περάσουν ποταμούς, λίμνες, τεράστια βουνά που έπρεπε να τρυπηθούν. Και για να συντηρηθεί ο αγωγός από τη Σιβηρία μέχρι τη Δ. Ευρώπη δημιουργήθηκαν κατά μήκος διάφορα έργα και 50 μοντέρνες πόλεις με πανεπιστήμια, ξενοδοχεία, στάδια και ό,τι άλλο χρειάζονταν. Σε τούτο το έργο έλαβαν μέρος όλες οι νεολαίες των σοσιαλιστικών χωρών σαν εθελοντές. Η πληρωμή των σωλήνων έγινε με τεράστιες ποσότητες αερίου για μια υγιεινή Ευρώπη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ