Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Απόπειρες για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Αποτράπηκε προσωρινά η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να βάλει ιδιωτικά συνεργεία στην υπηρεσία της καθαριότητας. Μετά από δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς και συμβούλων της υπόλοιπης αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και της συμπολίτευσης, η διοίκηση αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα «μίσθωσης μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων έργων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας» που έφερε για έγκριση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η διοίκηση του Δήμου εισηγήθηκε την έγκριση δαπάνης 320.000 ευρώ για τη μίσθωση μηχανημάτων, επικαλούμενη την έλλειψη απορριμματοφόρων και την κακή τεχνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία του στόλου των οχημάτων καθαριότητας. Την ίδια ώρα που η διοίκηση του Δήμου θέλει να διαθέσει 320.000 ευρώ για μίσθωση οχημάτων (δε λέει πόσα και για πόσο διάστημα), διαλύει και απαξιώνει (δεν αγοράζει ανταλλακτικά) το μηχανουργείο που σύμφωνα με εκτιμήσεις των εργαζομένων θα μπορούσε να επισκευάσει το σύνολο των οχημάτων με κόστος 120.000 ευρώ.

Οι δυνατότητες που έχει το μηχανουργείο αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι ενώ η διοίκηση ήθελε να νοικιάσει, για τις ανάγκες των εκλογών, 6 αυτοκίνητα με 6.000 ευρώ, μετά από πρόταση των εργαζομένων επισκευάστηκαν 12 αυτοκίνητα, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν για τις εκλογές, με κόστος 4.800 ευρώ.

Στην Κατερίνη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισαν την παραχώρηση τμήματος της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, μετά την αποχώρηση των συμβασιούχων και την αδυναμία πρόσληψης νέων, λόγω εκλογών. Ετσι, άνοιξε ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Καταψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ