Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχειρήσεις του FRONTEX στα σύνορα

Αλωνίζει ο FRONTEX (οργανισμός της ΕΕ για επιτήρηση των ευρωενωσιακών συνόρων) στα ελληνικά σύνορα. Οχι μόνο εμποδίζοντας πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού να εισέλθουν στην Ελλάδα, αλλά και απαγορεύοντας σε όσους τα κατάφεραν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλες χώρες της ΕΕ, όπως είχαν από την αρχή προορισμό, εγκλωβίζοντάς τους έτσι εδώ κατά εκατοντάδες χιλιάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο χτες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε έλεγχο που έκανε στη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας περιπολικό σκάφος του FRONTEX (επέβαινε σύνδεσμος της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας) εντοπίστηκε σκάφος όπου επέβαιναν 53 μετανάστες «στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων», άρα δίχως δικαίωμα εισόδου σε κανένα κράτος μέλος της ΕΕ. Το σκάφος κατέπλευσε συνοδεία του περιπολικού στο λιμάνι της Πρέβεζας, ενώ συνελήφθη ένας Ελληνας ημεδαπός ηλικίας 64 ετών ως χειριστής του.

Λίγο βορειότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενημερώθηκε, επίσης χθες πρώτες πρωινές ώρες, από αεροσκάφος του FRONTEX που εκτελούσε περιπολία, για την ύπαρξη σκάφους, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας. Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το σκάφος με 17 αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Συνοδεία του Λιμενικού οι «παράνομοι μετανάστες» αποβιβάστηκαν στην Παλαιοκαστρίτσα για τα... περαιτέρω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ