Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Επικίνδυνες προθέσεις με τις συνδρομές

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σχετικά με τις αλλαγές που επιδίωξε να προωθήσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ για τη συνδρομή των εκπαιδευτικών

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ επιδίωξε να δίνεται μέρος της συνδρομής μέσω μισθοδοτικών καταστάσεων (μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών), ώστε να την εισπράττει σίγουρα! Εάν οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να τους παρακρατούνται με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα, τότε η λύση είναι μια ...δήλωση ότι δε θέλουν να είναι μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων!

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και ενημερώνει: «Το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε στις 26/4, η παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής των εκπαιδευτικών (προς ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ και διεθνείς οργανώσεις, όπως η ξεπουλημένη ETUCE) να γίνεται υποχρεωτικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), δηλαδή μέσω των μισθοδοτικών καταστάσεων. Την απόφαση αυτή ανέστειλε για ένα χρόνο, με νέα απόφαση στις 16/5. Η ουσία όμως δεν αλλάζει».

Εξηγεί ακόμη: «Η πλειοψηφία της ΔΟΕ επιδίωξε να "κόψει σε μέρη" τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και να κάνει πράξη τη λογική "εγώ θα πάρω με το ζόρι ό,τι μου αναλογεί και για τα υπόλοιπα κάντε ό,τι θέλετε". Αυτό δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη Ομοσπονδία! Ουσιαστικά, επιδιώκει να υποχρεώσει και τους Συλλόγους να μπουν στο σύστημα της ΕΑΠ».

Μάλιστα, συμπληρώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) κάλεσε όσους εκπαιδευτικούς "δεν επιθυμούν να είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στο ΔΣ του τοπικού Συλλόγου και στον εκκαθαριστή αποδοχών της Δ/νσης Π.Ε. που μισθοδοτούνται για να μην τους γίνει παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής"! Δηλαδή, ο εργαζόμενος να καταθέτει εθελοντικά δήλωση, όχι για να μπει στο Συνδικάτο, αλλά για να βγει από αυτό»!

«Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, αν υλοποιηθεί», επισημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και προσθέτει: «Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) επιβάλλει υποχρεωτικά, με τη βοήθεια μάλιστα του εργοδότη-κράτους, την καταβολή της συνδρομής σε όλους ανεξαιρέτως, με προφανή σκοπό όχι την ανάγκη να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί συνδικαλισμένοι, αλλά να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της! Πρόκειται για επικίνδυνες μεθοδεύσεις, διαλυτικές για το συνδικαλιστικό κίνημα».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει: «Το πώς θα κρατείται η συνδρομή αποτελεί υπόθεση που πρέπει να απασχολήσει το πρωτοβάθμιο σωματείο και μόνο, στο οποίο άλλωστε ο εκπαιδευτικός είναι μέλος.

  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτή την εξέλιξη. Να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, που επιδιώκουν να μετατρέψουν την αναγκαία είσπραξη της συνδρομής σε χαράτσωμα υποχρεωτικό, μέσω του κράτους.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πάρουν αποφάσεις που να καθορίζουν τον τρόπο είσπραξης ολόκληρης της συνδρομής απευθείας από τα μέλη τους, όλη τη χρονιά και όχι μόνο στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ ή αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ.
  • Απαιτούμε για μια ακόμα φορά τη μείωση της συνδρομής στα 20 ευρώ συνολικά για ΔΟΕ και Σύλλογο σε μία περίοδο που οι εκπαιδευτικοί, όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν πληγεί από την αντιλαϊκή θύελλα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ