Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Σημαντική άνοδος της «Πανεπιστημονικής»

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ), η «Πανεπιστημονική» κατέγραψε σημαντική άνοδο σε ποσοστά διπλασιάζοντας την εκπροσώπησή της στο ΔΣ του συλλόγου, εκλέγοντας δύο μέλη.

Η εκλογική επιρροή της «Πανεπιστημονικής» έφθασε το 17% στην Αθήνα από 8,8% το 2009 και το 11% στο σύνολο της χώρας από 7% το 2009. Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από δραστική μείωση της συμμετοχής, λόγω μαζικής απομάκρυνσης ψηφοφόρων κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που έχασαν πανελλαδικά σχεδόν 2.500 ψήφους. Μικρότερη πτώση σημείωσαν επίσης οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ όπου στην Αθήνα έχασαν περισσότερο από το 1/3 των ψηφοφόρων τους, με μικρή αύξηση του ποσοστού τους λόγω της δραστικής πτώσης της συμμετοχής, και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την εκλογική της επιρροή στην Αθήνα να μειώνεται κατά το 1/5, σημειώνοντας ωστόσο αύξηση του ποσοστού της λόγω της πτώσης της συμμετοχής.

Σε ανακοίνωσή της η «Πανεπιστημονική» στον ΣΠΜΕ χαιρετίζει τους φίλους της, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους και συνταξιούχους πολιτικούς μηχανικούς και τονίζει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύει τη σταθερή και επίμονη πορεία της "Πανεπιστημονικής" ως δύναμης οργάνωσης της αντεπίθεσης μαζί με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, μέσα και έξω από το ΔΣ. Μας επιτρέπει να δώσουμε τον αγώνα απέναντι στην άρχουσα τάξη, την πολιτική του ευρωμονόδρομου και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, με καλύτερους όρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ