Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στη φωλιά του λιονταριού

Την βραβευμένη κοινωνική δραματική ταινία «Στη φωλιά του λιονταριού» («Leonera»), σε σκηνοθεσία Πάμπλο Τραπέρο θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 η ΕΤ-1.

Η Χούλια, μια νεαρή φοιτήτρια κατηγορείται για τον φόνο του εραστή της και βρίσκεται προφυλακισμένη στη Λεονέρα, ειδική φυλακή για έγκυες και μητέρες, όπως συνηθίζεται να λέγεται στην αργκό της Αργεντινής. Εκεί θα γεννηθεί το παιδί της και θα αντιληφθεί ότι η απανθρωπιά του «ελεύθερου κόσμου» είναι μεγαλύτερη από αυτήν που επικρατεί στη Φωλιά του Λιονταριού (αρχική σημασία της λέξης Λεονέρα). Η μητρότητα, η απομόνωση, η αγάπη και η ελπίδα σε συνθήκες εγκλεισμού είναι οι άξονες αυτής της ταινίας...

Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα για φυλακισμένες γυναίκες, ξεχωριστό από άλλες παραγωγές, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε μέσα στη μονάδα γυναικείων φυλακών του Μπουένος Αϊρες με κρατούμενες ως κομπάρσους. Το συνεργείο και οι ηθοποιοί συνυπήρξαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής με το σύστημα της φυλακής και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο σκηνοθέτης, η απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα έμοιαζε περισσότερο με μια πράξη δικαστηρίου παρά μιας ταινίας. Μια σκληρή ρεαλιστική ταινία, η οποία ερευνά την πορεία ενός άτυχου (ή έστω και ένοχου) ανθρώπου, που, ανήμπορος να αντιδράσει, συντρίβεται από τα απάνθρωπα καπιταλιστικά γρανάζια. Η ταινία δεν περιορίζεται μόνο στο προσωπικό. Η ματιά της, κυρίως, στρέφεται προς το σύστημα και αυτό είναι που καταγγέλλει και εκθέτει. Οι δημιουργοί της «Leonera» δεν τρέφουν καμία αυταπάτη για τον εξανθρωπισμό του συστήματος. Και δε διστάζουν να πάρουν ακραία στάση με το φινάλε της ταινίας τους!

Παίζουν: Μαρτίνα Γκούσμαν, Ελλι Μεντέιρος, Ροντρίγκο Σαντόρο, Γουαδαλούπε Ρεμπόρα.

Στις 00.30 το MEGA θα μεταδώσει την βιογραφική ταινία «LUCY», σε σκηνοθεσία Γκλεν Τζόρνταν.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή της κωμικού Λουσίλ Μπολ που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «I love Lucy». Σύντομα γνωρίζει, ερωτεύεται και παντρεύεται τον Ντέζι Αρνάζ, ο οποίος γίνεται παραγωγός της σειράς «I love Lucy», αποκλειστικά γραμμένη για την Λούσιλ Μπολ, κάνοντάς την αυτόματα διάσημη. Πίσω από τη λαμπερή εικόνα του ζευγαριού, κρύβεται μια άλλη πραγματικότητα αφού οι απιστίες και η χαρτοπαιχτική μανία του Ντέζι κλονίζουν τη σχέση του ζευγαριού... Παίζουν: Ρέιτσελ Γιορκ, Ντάνι Πίνο, Αν Ντάουντ, Ρεμπέκα Χομπς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ