Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Απροκάλυπτη νοθεία» στην ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών «καταγγέλλει τα όσα διαδραματίστηκαν στην ΑΣΟΕΕ με την εισβολή της αστυνομίας στο χώρο του πανεπιστημίου και την αρπαγή - φυγάδευση της κάλπης από την ΠΑΣΠ».

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ των πρόσφατων φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο χώρο του ιδρύματος και επιτέθηκαν σε φοιτητές. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ιδρυμα, με ανακοίνωσή τους, έχουν καταγγείλει πως οι αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν φοιτητές «σπάζοντας τζάμια και κάποια ταμπλό που βρίσκονταν στην είσοδο», ενώ «κατά την έξοδό τους τραυμάτισαν έναν φοιτητή που βρισκόταν εκτός του χώρου του πανεπιστημίου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο».

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών γίνεται αναλυτική αναφορά στα «τραγελαφικά απανωτά περιστατικά αφού η "προστασία" της κάλπης αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση».

Το ΜΑΣ περιγράφει τη ...βόλτα της κάλπης στην Αθήνα: «Μέσα σε βανάκια που έφερε η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ, οι κάλπες άρχισαν ένα ταξίδι στην Αθήνα. Κάποια στιγμή βρέθηκαν στου Ζωγράφου (!), αργότερα στο Αττικό Αλσος στο Γαλάτσι (!), μετά στο ξενοδοχείο "Zafolia" στην Αλεξάνδρας (!) και τέλος η καταμέτρηση "έγινε" στην.... Ιατρική! Ολες αυτές τις ώρες οι κάλπες βρίσκονταν στα χέρια διάφορων στελεχών της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ και η νοθεία έφτασε σε σημεία που προκαλούν γέλιο και δείχνουν την άπειρη βλακεία των εμπνευστών της!

Για του λόγου το αληθές:

  • 10 ολόκληρες ώρες η διαδικασία της καταμέτρησης είχε κολλήσει, αφού ένας 33χρονος που δεν είναι καν φοιτητής ήθελε να καταγράψει ως έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο που είχε πέντε μουτζούρες (!) και μάλιστα δήλωνε πως "ούτε ένα ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ δεν θα βγει άκυρο".
  • Η Πανσπουδαστική ΚΣ, ενώ κατέγραψε στην τεράστια πλειοψηφία των συλλόγων μεγάλη άνοδο στα ΤΕΙ και διακριτή άνοδο στα ΑΕΙ στην ΑΣΟΕΕ φαίνεται πτώση του 1%.
  • Ενώ η ΠΑΣΠ βουλιάζει χάνοντας 8% και 6.500 ψήφους στα ΑΕΙ η κάλπη της ΑΣΟΕΕ (ή οι συνοδοί της;) έχουν άλλη άποψη αφού φαίνεται ότι η ΠΑΣΠ καταγράφει άνοδο 2%!

Με τέτοιες άθλιες μεθόδους προσπαθεί η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΠ να διατηρήσει τη θέση της, νοθεύοντας την ψήφο των φοιτητών. Ολα αυτά μάλιστα έγιναν με την ανοχή και τη σιωπή των ομάδων ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ!

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλουν την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για νοθεία και δεν αναγνωρίζουν το κατασκευασμένο αποτέλεσμα των εκλογών. Καλούμε τους φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη στην ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ. Να απομονώσουν τις ομάδες ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ. Να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ. Ούτε λεπτό για χάσιμο»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ