Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«902 TV»
Αφιέρωμα στους σύγχρονους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού

Στους σημερινούς «τεχνίτες» του μπουζουκιού, αυτούς που επιμένουν και διακρίνονται με τη δεξιοτεχνία τους παρά την πολεμική που υφίσταται στις μέρες μας το μπουζούκι, επικεντρώνεται μια νέα σειρά αφιερωμάτων της εκπομπής «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Πρώτο αφιέρωμα στον Γιώργο Δράμαλη που, αν και στην πρώτη γραμμή των δεξιοτεχνών, εμφανίζεται σπανιότατα. Η εκπομπή θα προβληθεί απόψε στις 21.30 από την τηλεόραση του «902».

Γεννημένος το 1958 στη Βαλμάδα της Θεσσαλονίκης, σε ηλικία έξι χρόνων ακούει πρώτη φορά τον ήχο του μπουζουκιού και μαγεύεται. Δεκατριών πιάνει δουλειά ως μουσικός στην Κατερίνη, κι από κει στη Θεσσαλονίκη, ως τα δεκαεπτά του που έρχεται στην Αθήνα. Εκεί ξεκινά μια λαμπρή διαδρομή, γεμάτη συνεργασίες με μυθικές μορφές του λαϊκού τραγουδιού (Στ. Καζαντζίδη, Μ. Αγγελόπουλο, Π. Γαβαλά, Κ. Γκρέυ, Β. Τσιτσάνη, Γ. Ζαμπέτα, Β. Περπινιάδη, Μ. Λίντα κ.ά.), αλλά και τους συνεχιστές τους (Γ. Μαργαρίτη, Στ. Κόκοτα, Ρ. Σακελλαρίου, Δ. Μητροπάνο, Αντύπα, Π. Παπαδοπούλου, Κ. Κόρου, Γλυκερία, Δ. Κοντολάζο και άλλους), επί δεκαετίες στο πάλκο και τη δισκογραφία.

Το αφιέρωμα της εκπομπής καταγράφει τη ζωντανή εμφάνιση του Γιώργου Δράμαλη στις 30 Απρίλη 2012 στη μουσική σκηνή «Χίλιες και Δύο Νύχτες», όπου παρουσίασε αυτοσχεδιασμούς, σόλο, οργανικά, κλασικά λαϊκά τραγούδια, αλλά και συνθέσεις από το νέο του δίσκο. Τον συνόδευσε ορχήστρα από τους Πέτρο Δράμαλη (μπουζούκι β'), Δημήτρη Ρέππα (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), Γιώργο Τσάκα (πλήκτρα) και Αντώνη Τzίκα (ακουστικό μπάσο). Τραγουδούν η Κατερίνα Κόρου και η Μαριάννα Παπαμακάριου.

Επίσης, στο στούντιο πλέον, ο Γιώργος Δράμαλης μιλά στον Πάρη Μήτσου για τη διαδρομή, τις απόψεις και τις καλλιτεχνικές του συναντήσεις, τεκμηριώνοντας την αφήγησή του με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

  • Στις 20.00 επίσης από την τηλεόραση του «902» θα μεταδοθεί η εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως», με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στη μεγάλη μας ηθοποιό Αλέκα Παΐζη. Για την ξεχωριστή ηθοποιό και αγωνίστρια μιλούν ο Δημήτρης Μαυρίκιος, ο Αντώνης Αντύπας, ο Νίκος Καραθάνος και ο Λεωνίδας Βαρδαρός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ