Σάββατο 26 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αγωνιστική απάντηση σήμερα στις αξιώσεις των εργοδοτών

Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, για ΣΣΕ χωρίς καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων

Δυναμώνοντας τα συνδικάτα τους και το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι μπορούν να εμποδίσουν τους οδυνηρούς «επανασχεδιασμούς» της μεγαλοεργοδοσίας
Δυναμώνοντας τα συνδικάτα τους και το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι μπορούν να εμποδίσουν τους οδυνηρούς «επανασχεδιασμούς» της μεγαλοεργοδοσίας
Να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας), στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα στην εργοδοσία ότι δε θα δεχτούν τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων, καλούν τους εργαζόμενους δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Νωρίτερα, στις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι των ΚΑΡΦΟΥΡ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στο Βαρδάρη.

Η σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση, που έχουν εξαγγείλει κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία σε όλη τη χώρα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η εργοδοσία στη δεύτερη διαπραγματευτική συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ζήτησε «επανασχεδιασμό» των συμβάσεων σε «λευκό χαρτί», αλλά και πιο συγκεκριμένα μεσοσταθμική μείωση 15% στους μισθούς όλων των κλιμακίων και των ειδικοτήτων της Σύμβασης. Από την άλλη, η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΑΠ - ΠΑΣΚΕ) ξεκαθάρισε ότι αναλογίζεται σημαντικά τις «δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις» και «διεκδικεί» το πάγωμα των μισθών.

«Απέναντι στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας και στη "ρεαλιστική πρόταση" της ΟΙΥΕ, εμείς απαντάμε με ένταση της οργάνωσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, με μαζικοποίηση των σωματείων και αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος της εργατικής τάξης και των συμφερόντων της», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη σημερινή στάση εργασίας να πουν «όχι στην εργασιακή βαρβαρότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα, απόφαση για τη στάση εργασίας έχουν πάρει: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, καθώς επίσης και τα κλαδικά Ιδ. Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Σωματείο Λαυρίου, κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής. Τα επιχειρησιακά σωματεία σε: «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» «Λιντλ Ν. Αττικής», «Κωνσταντακάτος», καθώς και Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα στον κλάδο.

Αποφάσεις έχουν πάρει επίσης: Το κλαδικό των εμποροϋπαλλήλων και το κλαδικό των ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το σωματείο των συμβολαιογραφοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς και τα κλαδικά σε: Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Ηράκλειο Κρήτης, Σάμο, Γιάννενα, Αγρίνιο, Αρτα, Καβάλα, Κατερίνη και Αχαΐα, Τρίπολη, Πύργο, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη, Χανιά, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα, Κομοτηνή, Μεσσηνία, Λάρισα, Τρίκαλα και Ρόδο. Το κλαδικό σωματείο καθαριστών - καθαριστριών Θεσσαλονίκης και Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ