Σάββατο 26 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΒΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΒΟΣ
φωτό

Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πειραιά προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΑΕ Α' Πειραιά, στη μνήμη του συναγωνιστή και συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΒΟΥ, Αντιπροέδρου του Παραρτήματός μας. Ο σ. Δημήτρης τίμησε με την παρουσία του, αλλά και με τα ιστορικά αφηγήματά του που έζησε και μας άφησε παρακαταθήκη για τους απογόνους μας της νέας γενιάς. Εμείς οι παλιοί αγωνιστές, που παλέψαμε μαζί στους «πέτρινους καιρούς», Κατοχή, ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, στα οδοφράγματα του Πειραιά και το Μεγάλο Δεκέμβρη, ακόμα σε κρατητήρια, φυλακές και εξορίες, θα ορθοστατούμε και θα ορθοβαδίζουμε, θα σε θυμόμαστε όσο ζούμε. «Καλό ταξίδι», σύντροφε Δημήτρη.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πειραιά

***

φωτό

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ από το Σχηματάρι, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος που «έφυγε» στις 9 Μάη του 2012, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα για τις ανάγκες του εκλογικού αγώνα, μέσω της ΚΟ ΚΙΔΕ της ΝΕ Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Δήμος Θεοδώρου

***

φωτό

Την Κυριακή, 27 Μάη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του συντρόφου και συναγωνιστή ΡΗΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Μπάρμπα Μήτσος). Ο σ. Μήτσος γεννήθηκε το 1917 στο χωριό Καλλιθέα Κορίνθου. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη για να στηρίξει την οικογένειά του. Με τον ερχομό του ξένου κατακτητή, μπήκε από τους πρώτους στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Για την προσφορά του αυτή στον κοινό αγώνα του λαού μας, το μισαλλόδοξο κράτος των δοσίλογων τον καταδίκασε σε ισόβια και έμεινε 17 χρόνια στη φυλακή. Με τη δικτατορία του 1967 τον συνέλαβαν και τον εξόρισαν στη Γυάρο για 2, ακόμα, χρόνια. Δέκα εννέα χρόνια στερήσεις, διώξεις και ταλαιπωρίες γιατί διάλεξε το δρόμο της τιμής, της θυσίας και της αξιοπρέπειας και όχι το δρόμο της υποταγής. Ο σ. Μήτσος, πρωτοπόρος κομμουνιστής, υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλιστής και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου - Περαχώρας. Διετέλεσε 4 χρόνια πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και της επιτροπής ειρήνης. Οι αγώνες του χρέος για τους συντρόφους αλλά και παρακαταθήκη για τη Νέα Γενιά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
Στη μνήμη του, τα ανίψια του προσφέρουν 160 ευρώ στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λουτρακίου - Περαχώρας.

***

φωτό

Τιμώντας τη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου μας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ, που «έφυγε», ξαφνικά, από τη ζωή, προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εμπορικής.

Οι σύντροφοί του,

Ελένη και Βαγγέλης Λατσάρας


ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ