Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΚΛΕ
Το σενάριο... πάνω απ' όλα

Ο Χίτσκοκ έλεγε ότι χρειάζονται τρία πράγματα για να γίνει μια καλή ταινία: Το σενάριο... το σενάριο και το σενάριο!, εννοώντας ότι στην τέχνη - και στον κινηματογράφο - το πρωτεύον είναι να έχει να πει κάτι ο καλλιτέχνης. Να υπάρχει περιεχόμενο. Ιστορία. Και όχι κούφιος αισθητικός εντυπωσιασμός.

Γι' αυτό το κεντρικό θέμα του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη (1-3/6) σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, δηλαδή «Το σενάριο στον κινηματογράφο», είναι πάντα επίκαιρο και «καυτό».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν αύριο (7 μμ), με αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τίτλο «Ο δικός μας Αγγελόπουλος». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού από εκδηλώσεις Κινηματογραφικών Λεσχών με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ομιλίες των Γιάννη Σολδάτου (συγγραφέας - σκηνοθέτης), Ανδρέα Τύρου (κριτικός κινηματογράφου - πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου) και Δημήτρη Καλαντίδη (πρόεδρος Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας) και προβολή της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα».

Το Σάββατο θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Ο τελευταίος ταμπάκος», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Δανίκα από το ομότιτλο διήγημα του Χριστόφορου Μηλιώνη και στις 8 μμ, η ΟΚΛΕ θα τιμήσει τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη. Για το έργο του θα μιλήσουν οι Γιάννης Σολδάτος και Κώστας Τερζής (κριτικός κινηματογράφου) και θα προβληθούν οι ταινίες «Αθέμιτος συναγωνισμός» και «Το δέντρο που πληγώναμε». Στις 3 και 4/6, στον «πολυχώρο + βιβλία» (Βενιζέλου 41) θα παιχτεί η θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δήμος Αβδελιώδης και έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και στον Πόντο «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ