Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μυστικά και ψέματα

Μια τρυφερή αποκαλυπτική ταινία με πολύ καλές ερμηνείες είναι τα «Μυστικά και ψέματα στο σπίτι της Αλίκης», σε σκηνοθεσία Τσίκο Τεχέιρα, που θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 η ΕΤ-1.

Η ταινία του Τσίκο Τεχέιρα είναι μια μικρή ψυχολογική και πολιτική πραγματεία για το αδιάφορο πολιτικά κομμάτι της εργατικής τάξης, που έχει υποκύψει στη μικροαστική αντίληψη «ζήτω ο εαυτός μου» και παγιδεύεται σε μικροαστικά αδιέξοδα. Ο Τεχέιρα με πολύ λίγα «πράγματα» κατάφερε να περιγράψει, νηφάλια και αποτελεσματικά, αυτό το μεγάλο, δυστυχώς, κομμάτι της κοινωνίας μας. Και ενώ δείχνει να το συμπαθεί και να το κατανοεί, με την άμεση ειλικρίνεια και το ρεαλισμό της ταινίας, δε διστάζει να το στιγματίσει και να το παρουσιάσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή!

Η Αλις είναι σαράντα χρόνων και δουλεύει σαν μανικιουρίστα σε κομμωτήριο. Μένει σ' ένα διαμέρισμα στα προάστια του Σάο Πάολο με τη μητέρα της, τον άντρα της και τους τρεις γιους της. Ο μεγαλύτερος γιος είναι ένας συντηρητικός νεαρός, μόνιμος στο στρατό που ονειρεύεται να γίνει λοχαγός. Ο μεσαίος γιος είναι ο αγαπημένος εγγονός της γιαγιάς, αν και δε συμμερίζεται την εμμονή του για την αγορά ενός ζευγαριού αθλητικών παπουτσιών κι ενός γουόκμαν. Ο μικρότερος είναι ένας εύθραυστος έφηβος που αγαπάει υπερβολικά τη μητέρα του. Υστερα από είκοσι χρόνια γάμου, για την Αλις και τον άντρα της υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια συμφιλίωσης. Παίζουν: Κάρλα Ρίμπας, Βινίσους Ζιν, Ρικάρντο Βιλάκα, Φελίπε Μασούια, Μπέρτα Ζέμελ κ.ά.

Το MEGA στις 00.45 θα μεταδώσει την ενδιαφέρουσα δραματική ταινία «Η μυστική ζωή των λέξεων», σε σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Κοϊξέ.

Η Χάνα, μια ήσυχη και χαμηλών τόνων νοσοκόμα, επιλέγει να μην πάει διακοπές - τις πρώτες της μέσα σε πέντε χρόνια - για να ταξιδέψει στις εγκαταστάσεις μιας πετρελαιοπηγής και να φροντίσει έναν εργάτη που πάσχει από σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Στην πορεία, η Χάνα ακούει προσεκτικά τις βαθιές σκέψεις και τα μυστικά του ταλαιπωρημένου άντρα, αλλά η ίδια δεν ανοίγεται. Καθώς το παράξενο καινούριο αυτό περιβάλλον αναζωογονεί τις αισθήσεις της και ξυπνά μέσα της την αγάπη για ζωή, η Χάνα και ο ερωτοχτυπημένος πια ασθενής της, δημιουργούν μια όμορφη σχέση ανακαλύπτοντας τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης... Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Στις 22.00 το STAR θα μεταδώσει το ρομαντικό δράμα «Να με θυμάσαι», σε σκηνοθεσία Αλεν Κούλτερ.

Οι ζωές ενός εσωστρεφούς νέου και μιας ενθουσιώδους, εξωστρεφούς, γεμάτης ενέργεια και ζωή νεαρής κοπέλας, θα ενωθούν. Ο τρόπος, που βλέπουν τα πράγματα, θα αλλάξει για πάντα. Το ταραγμένο παρελθόν του καθενός είναι αυτό, που θα τους ενώσει και θα τους φέρει τόσο κοντά, οι συνθήκες όμως κάτω από τις οποίες γνωρίστηκαν είναι και αυτές, που «απειλούν» να βάλουν ένα τέλος στη σχέση τους. Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτισον, Εμιλι Ντε Ρέιβιν, Πιρς Μπρόσναν, Κρις Κούπερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ