Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΛΑΚΕΣ
Προβλήματα τροφοδοσίας στους κρατούμενους

Δραματική είναι η κατάσταση στις φυλακές, καθώς παρουσιάζονται προβλήματα ακόμη και στη σίτιση των κρατουμένων με το να χειροτερεύει το συσσίτιο και η ποιότητα του φαγητού. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η σίτιση των κρατουμένων συνεχίζεται κανονικά και πως σε κανένα σωφρονιστικό κατάστημα δε σημειώθηκε διακοπή τροφοδοσίας. Πάντως, η κατάσταση είναι σοβαρή και οι κρατούμενοι εκτός από τα μέχρι τώρα προβλήματα με τον υπερπληθυσμό στις φυλακές, φαρμακευτική περίθαλψη κλπ., αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα και με τη σίτισή τους.

Εξάλλου, το γεγονός αυτό ουσιαστικά αναγνωρίζει και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μετά τις οριζόντιες περικοπές που έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών στις αρχές του έτους, υπήρξε αναπόφευκτα σχετική μείωση και στον κωδικό για την αρτοτροφοδοσία των καταστημάτων κράτησης».

Η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε μετά από δημοσιεύματα για πρόβλημα με την τροφοδοσία στις φυλακές Κορίνθου, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στις φυλακές Γρεβενών, Πάτρας και Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ