Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αφιέρωμα στον Θανάση Βασιλά

Στους σημερινούς «τεχνίτες» του μπουζουκιού, αυτούς που επιμένουν και διακρίνονται με τη δεξιοτεχνία τους - παρά την πολεμική που υφίσταται στις μέρες μας το μπουζούκι, όπως άλλωστε και το λαϊκό τραγούδι - επικεντρώνεται η νέα σειρά αφιερωμάτων της εκπομπής «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Η εκπομπή θα προβληθεί απόψε στις 21.30 από την τηλεόραση του «902».

Από τους δεξιοτέχνες της νεότερης γενιάς, ο Θανάσης Βασιλάς γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Στα έξι του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρητικών και στα εννέα άρχισε μπουζούκι. Εχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Ελληνες συνθέτες και τραγουδιστές και είναι από τους ιδρυτές του κουαρτέτου μπουζουκιών ΡΑΣΤ, ενώ συνεργάζεται παράλληλα και με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τα τελευταία χρόνια γράφει δικά του τραγούδια.

Το αφιέρωμα καταγράφει τη ζωντανή εμφάνιση του Θανάση Βασιλά στις 14 Μάη 2012 στη μουσική σκηνή «Χίλιες και Δύο Νύχτες». Τον συνοδεύουν οι Γιάννης Ματσούκας (κιθάρα, τραγούδι) και Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο), ενώ τραγουδούν οι Χάρης Μακρής, Αμαλία Βίνος και Γιάννης Ντουνιάς.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στο στούντιο του «902 TV», με κουβέντα ανάμεσα στον Θανάση Βασιλά και τον Πάρη Μήτσου γύρω από την ελληνική μουσική και το λαϊκό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ