Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΤΑΛΙΑ
«Μπίζνες» με οπλικά συστήματα σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα σχεδιάζει να μετατρέψει το στόλο των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών τύπου «MQ-9 Reaper» της Ιταλίας ώστε να φέρουν οπλικά συστήματα, καθιστώντας έτσι την Ιταλία τη δεύτερη χώρα μετά τη Βρετανία που εφοδιάζεται με τα αμερικανικής κατασκευής τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη με όπλα, όπως βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ και πυραύλους «Hellfire». Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ιταλία σχεδιάζει αρχικά να χρησιμοποιήσει αυτά τα αεροσκάφη στο Αφγανιστάν.

Η πώληση της τεχνολογίας για τη μετατροπή τους σε φέροντα οπλισμό υπολογίζεται πως θα στοιχίσει ως και 17 εκατομμύρια δολάρια. Ετσι μετά την Ιταλία πιθανά να ακολουθήσουν και άλλες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ ή σύμμαχοί τους, ανοίγοντας μια νέα αγορά ...πελατών για τις ΗΠΑ.

Ηδη συζητιέται το ζήτημα αυτό σε επιτροπές για τις διεθνείς σχέσεις τόσο της Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Η τελευταία περίοδος «προκαταρκτικών διαβουλεύσεων» ολοκληρώθηκε στις 27 Μάη και σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal» δε φαίνεται να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα εμποδιστεί η πώληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ