Κυριακή 3 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ των ΜΜΕ

Την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάχα δέχεται σφοδρή επίθεση από τα ΜΜΕ και το κατεστημένο, καλλιεργούν τελευταία τα στελέχη του, επειδή είναι, λένε, «επικίνδυνος» για το σύστημα. Σηκώνουν ντόρο προκειμένου να εμφανιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν πολεμιέται από το σύστημα για τις φιλολαϊκές του θέσεις, ότι μόνος εναντίον όλων, υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα και τη βούληση του λαού.

Η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας και μάλιστα από ένα πολιτικό χώρο που πάντα είχε προνομιακή μεταχείριση από τα αστικά ΜΜΕ.

Από τη διαδικασία - κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε πλέον στα ΜΜΕ. Τα αστικά ΜΜΕ του έδωσαν αφειδώς βήμα για να αυτοπαρουσιάζεται ως ο άλλος πόλος απέναντι σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ενώ πιέζοντάς τον να συμμετάσχει ως «ευρωενωσιακή» δύναμη σε κοινή κυβέρνηση με τους άλλους, του ενίσχυαν το «αντιμνημονιακό» προφίλ του. Για να στηθούν με αυτόν τον τρόπο οι δύο μονομάχοι και μάλιστα σε ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ φανερά πλέον (όπως έγινε στην διαδικτυακή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον Ν. Χατζηνικολάου) παράγοντες του συστήματος, ομολογώντας τους πραγματικούς στόχους τους, συναρτούν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό που θα πάρει το ΚΚΕ! Σε ρόλο πρωταγωνιστή στην προπαγάνδα των ΜΜΕ της αστικής τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κρατική ΝΕΤ να τους ξεπερνά όλους, τείνοντας να γίνει το κανάλι του ενός κόμματος. Ενώ ανοιχτά πλέον, ΜΜΕ - παραδοσιακοί θεματοφύλακες των επιχειρηματικών συμφερόντων και με περγαμηνές στη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων - δίνουν «ψήφο» στον ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας κλίμα υπέρ μιας κεντροαριστερής κυβερνητικής λύσης.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και παραπονούμενος. Επιδιώκει την ολοκληρωτική υποστήριξη των μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεκδοτών. Και στο δρόμο του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί - σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου Επικοινωνίας και πρώην διευθυντικού στελέχους του ΔΟΛ Β. Μουλόπουλου - ότι «θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ», μέσω του ξεκαθαρίσματος των αδειοδοτήσεων των καναλιών. Απειλεί έναν - έναν τους μεγαλοκαναλάρχες με ξαναμοίρασμα της τράπουλας, σπεύδει όμως να καθησυχάσει συνολικά την άρχουσα τάξη ότι «όλα θα γίνουν με όρους αγοράς». Δεκαετίες τώρα, έτσι γίνονται τα παιχνίδια, μεταξύ των αφεντικών και του πολιτικού προσωπικού τους. Κι όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, γίνονται στις πλάτες των εργαζομένων και σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ