Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις προβολής της πρότασης του ΚΚΕ

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα το Φεστιβάλ της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ

Με αγώνες μπάσκετ ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη Λάρισα
Με αγώνες μπάσκετ ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη Λάρισα
Με τουρνουά μπάσκετ 3X3 ξεκίνησαν, χτες το μεσημέρι, οι διήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ που οργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, στους χώρους του ΤΕΙ Λάρισας και της Βιοχημείας, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ μπροστά κόντρα στο ρεύμα υποταγής και αυταπατών». Στη διάρκεια του τουρνουά έγιναν χαιρετισμοί από την Λίζα Τσιμπιλίδου, μέλος του Γραφείου του ΝΣ ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ και τον Δ. Πίπιλα, εκ μέρους του ΕΣΥΝ.

Το απόγευμα, στην εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις και το πλαίσιο πάλης του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας», μίλησε ο Θ. Μπιζαϊντές, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, o οποίος, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Ας αναρωτηθούμε και να γίνει κριτήριο για εκατοντάδες νέους γιατί οι μεγαλοκαναλάρχες, τα πληρωμένα παπαγαλάκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων στερούν συνειδητά από το λαό να ενημερωθεί από τα συγκεκριμένα μέσα για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Προσπαθούν το κριτήριο του λαού να μη διαμορφώνεται με βάση τα όσα λέει το ΚΚΕ, αλλά όσα λένε αυτοί. (...) Παρουσιάζουμε πρόταση πάλης και απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για την προβολή και τη διεκδίκησή της. Εχουμε καθαρό ότι στα σημερινά ασφυκτικά πλαίσια της εξουσίας των μονοπωλίων, του σάπιου αναχρονιστικού καθεστώτος της ατομικής ιδιοποίησης του πλούτου που παράγει ο λαός είναι μονόδρομος η συλλογική διεκδίκηση, η σύγκρουση. Μονόδρομος που απαιτεί το λαό πρωταγωνιστή, οργανωμένο στα σωματεία του, στους μαζικούς φορείς, που απαιτεί δραστική αλλαγή συσχετισμών για να ξεμπερδεύει η εργατιά και τα παιδιά της από τους σύγχρονους πεμπτοφαλαγγίτες του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Στο ΤΕΙ Λάρισας (γρασίδια), στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση με θέμα «Αναλύοντας την καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες της μέσα από τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής"» και παρουσίαση του βιβλίου «Το γαλάζιο τετράδιο» του Εμμανουήλ Καζακέβιτς.
  • Στην αίθουσα της Βιοχημείας, στις 19.00 προβολή της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», με αφορμή την επανέκδοσή της και μικρό αφιέρωμα στον Τσάρλι Τσάπλιν, στις 21.30 πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θ. Αναπλιώτη, μέλος του ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και στις 22.00 αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από μουσικό σχήμα της ΚΝΕ και πρόγραμμα με επιλογές από το προοδευτικό ελληνικό τραγούδι.

Στους χώρους των εκδηλώσεων θα υπάρχουν θεματικά ταμπλό και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ