Κυριακή 10 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γρηγόρης Λαμπράκης
Γρηγόρης Λαμπράκης
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας, ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, που «έφυγε», ξαφνικά, από κοντά μας πριν ένα χρόνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ για ενίσχυσή του.

* Στην μνήμη του σ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, οι υποψήφιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, προσφέρουν 300 ευρώ στο Κόμμα.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, προσφέρω 30 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Βεσδρεβάνης Κώστας του Φιλίππου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μας ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ, που «έφυγε» στις 8 Μαΐου 2012, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κολωνού.

Τα παιδιά της

***

ΦΩΤ.

Στις 2 Μαΐου 2012 απεβίωσε ο αγωνιστής, μέλος του ΚΚΕ, ο σύντροφος ΣΕΧΗΣ ΧΑΜΙΤ ΑΛΗ. Γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1923 στο χωριό Πωγωνιανή Ιωαννίνων, σε πολύτεκνη οικογένεια. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Του απονεμήθηκε παράσημο Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ (1941-1945). Από το 1946-1949, πήρε μέρος στον Εμφύλιο σε Γράμμο - Βίτσι. Ολα τα παιδιά της οικογένειας βγήκαν στο βουνό. Η μητέρα τους φυλακίστηκε και απεβίωσε στη φυλακή το 1952. Το 1949, μαζί με άλλους αγωνιστές, μετανάστευσε ως πολιτικός πρόσφυγας στην πρώην Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Παντρεύτηκε στην Τασκένδη την Σέχη Ελένη. Απέκτησαν 3 παιδιά, τον Πέτρο, το Χαράλαμπο και τον Κωνσταντίνο. Ηταν ενεργό μέλος της ΚΟ Τασκένδης του ΚΚΕ. Επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα το 1983 και συνέχισε ως ενεργό μέλος του ΚΚΕ, αγωνιζόμενος για το καλό του τόπου.

ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
Τα παιδιά του Πέτρος, Χαράλαμπος και Κωνσταντίνος, οι νύφες, Ναταλία, Αλεξάνδρα και Τατιάνα, και τα εγγόνια του, Ελένη, Ολγα, Ελένη και Νικόλαος, προσφέρουν, στη μνήμη του, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη όλων των ηρωικών αγωνιστών του Μεταλλικού Κιλκίς, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την πανανθρώπινη ευημερία των λαών, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα της 17ης Ιούνη.

Επίσης, στην ηρωίδα ΑΓΑΠΗ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ, κομμουνίστρια από τα εφηβικά της χρόνια και στέλεχος της Εθνικής Αλληλεγγύης στην Κατοχή, που δολοφονήθηκε από τους Ναζί το Φεβρουάριο του 1944, ύστερα από άγριο πολυήμερο βασανισμό.

Θεοδώρα Σοφιανίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στους αγώνες του κόμματός μας, ΛΕΝΗ ΜΗΤΣΟΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω σαν ελάχιστη προσφορά στη μνήμη του, που είναι πάντα κοντά μας, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Η συντρόφισσά σου στη ζωή και στον αγώνα, Κωνσταντινιά Λένη.

Καλό αγώνα σύντροφοι.

***

ΦΩΤ.

Στις 14.3.2012 «έφυγε» από τη ζωή, στα 90 του χρόνια, ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΠΑΝ. Β. ΚΑΡΡΑΣ, έπειτα από πολύ βασανιστική πορεία της υγείας του. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστής, μέλος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου, πιστός και αταλάντευτος στο πιστεύω του και στα ιδανικά που πίστευε κι αγωνιζόταν. Από τις μετα-Δεκεμβριανές κυβερνήσεις, γονείς κι αδέρφια (τέσσερα τον αριθμό), όλοι τους αντιστασιακοί, γνώρισαν διώξεις και κατατρεγμούς με φυλακές και εξορίες. Το 1948 εκτέλεσαν τον πατέρα μας ΒΑΣ. ΚΑΡΡΑ και άλλους αγωνιστές στη θέση Καστράκι Ιωαννίνων, από στρατοδικείο Ιωαννίνων. Ο δικός μας Π.Β. ΚΑΡΡΑΣ γνώρισε φυλακές στην Κεφαλλονιά και αλλού.

ΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ
Η σκέψη μας θα σε συντροφεύει πάντα, αγαπημένε μας. Αντί για λουλούδια στον τάφο σου, προσφέρουμε 25 ευρώ στο ΚΚΕ, το Κόμμα σου.

Συντροφικά, η σύζυγος και η κόρη σου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή, ΝΙΚΟΥ ΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤ.

Στις 2.5.2012 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος και αγωνιστής ΔΑΝΙΗΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη. Γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Μάνη Διδυμοτείχου. Από μικρή ηλικία εργάστηκε σκληρά για να επιβιώσει. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ, στην ΕΠΟΝ, από το 1942 στο ΚΚΕ και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος στις μάχες για την απελευθέρωση του Διδυμότειχου και του Σουφλίου. Μετά τη Βάρκιζα φυλακίστηκε και βασανίστηκε στις φυλακές Αλεξανδρούπολης και αργότερα στο Σουφλί απ' όπου και δραπέτευσε. Καταζητούμενος από το κράτος αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό (Μπούλκες Γιουγκοσλαβίας) όπου οργανώθηκε, εκπαιδεύτηκε και τον Αύγουστο του 1947 ως μέλος μιας αποστολής, κατέβηκε στην Ελλάδα για ενίσχυση του ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες στην περιοχή του Βίτσι και του Γράμμου. Τραυματίστηκε ελαφρά τρεις φορές και επέστρεψε στη μάχη. Μετά τον τελευταίο σοβαρό τραυματισμό στο πόδι του, μεταφέρθηκε στα νοσοκομεία της Αλβανίας και, στη συνέχεια, με πολωνικό καράβι στο στρατιωτικό νοσοκομείο «250» της Πολωνίας. Η θεραπεία και ανάρρωση κράτησε 11 μήνες. Εκεί έμαθε για την τύχη της οικογένειάς του: το θάνατο από ξυλοδαρμό της μητέρας του, Αποστολίας, το θάνατο σε μάχη της γυναίκας του, Δέσποινας, και της αδελφής του, Σουλτάνας, και την υποχρεωτική φυγή στη Βουλγαρία της υπόλοιπης οικογένειάς του, του πατέρα, της αδελφής και του γιου του, Γιάννη. Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την Κριστίνα και απέκτησε άλλα δύο παιδιά. 38 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, ούτε μια μέρα δεν ξέχασε γιατί βρέθηκε εκεί! Δεν έπαψε να αγωνίζεται ως μέλος του Κόμματος και στο εξωτερικό που ζούσε αλλά και μετά τον επαναπατρισμό του, το 1987. Μέχρι και το τέλος της ζωής του υπήρξε αγωνιστής και πιστός στο κόμμα του, το ΚΚΕ.

ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΘΕΑΝΩ
Στη μνήμη του, τα παιδιά του Γιάννης, Σουλτάνα και Τάσος προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού, για ενίσχυση του εκλογικού αγώνα.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή και μέλους του Κόμματος, ΚΩΣΤΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας πριν 6 μήνες, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό του αγώνα 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν ήδη τριάμισι χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος μου ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ. Αξιος αγωνιστής, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ. Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Η συντρόφισσά του, Σοφία Βλάχου

***

2 ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ ΘΩΜΑΣ, αγωνιστής του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και μαχητής του ΔΣΕ, καθώς και επί 55 χρόνια μέλος του ΚΚΕ. Επίσης, συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ο οποίος υπήρξε συνδικαλιστής και μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη των συντρόφων μας προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας.

Σταυρούλα Μπατζιόλα

Ελευθέριος Παπαδόπουλος

Αρετή Μπατζιόλα - Παπαδοπούλου

Τα εγγόνια - παιδιά Βασίλης και Ελισάβετ.

***

ΦΩΤ.

Τιμώντας τη μνήμη της αγαπημένη μας ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΣΟΤΣΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν δυο χρόνια, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Γιώργος Τσότσος και τα παιδιά της.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, για τους 9 μήνες που συμπληρώνονται από το θάνατο του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Ανθή Ανδρουλιδάκη

Μενέλαος Στεφανίδης
Μενέλαος Στεφανίδης
***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΠΑΝΑΓΗ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥ, από τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, της αδελφής μου ΘΕΑΝΩΣ ΠΑΝΑΓΟΥ (φωτ.), μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το φθινόπωρο του 1949, μετά το τέλος των μαχών στο Γράμμο - Βίτσι. Και στη μνήμη της αδελφής μου ΓΙΑΣΕΜΗΣ (φωτ.), η οποία πέθανε στα 1992, του αδερφού μου ΕΥΘΥΜΗ, που πέθανε πριν 4 χρόνια, και στη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας και για ένα καλύτερο μέλλον του λαού, προσφέρω 50 ευρώ στη ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

Καλουδίτσα Πανάγου - Αντωνίου, αγωνίστρια της ΕΑ και ΔΣΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του λατρευτού μου συζύγου, ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΓΚΑΝΗ, οπαδού του ΚΚΕ που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, στις 14.5.2009, προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης.

Η σύζυγος

***

ΦΩΤ.

Στην άσβεστη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και τον αγώνα, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ (φωτ.), καθώς και των αγωνιστών από το χωριό Βουτιάνους Λακωνίας, ΣΤΡΑΤΗ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΦΩΤΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΕΡΩΝΗ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΕΦΑΛΑ, που εκτελέστηκαν στην Κατοχή από τους Γερμανούς κατακτητές και τους Ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους. Ακόμα, των: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΕΛΑΡΑΚΗ, ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑ, ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΤΡΑ, ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ που εκτελέστηκαν μετά τη Βάρκιζα. Επίσης, στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφυλίου: ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΤΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΟΥ, ΤΑΣΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗ, καθώς και του παλαίμαχου κομμουνιστή ΝΤΙΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ που πέθανε στο Γηροκομείο της Σπάρτης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Στη μνήμη όλων των παραπάνω αγωνιστών, η Ελένη Λιναρδή προσφέρει: 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για την ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα.

***

ΦΩΤ.

Στις 30 Μαΐου 2012 έφυγε από τη ζωή, ύστερα από ανίατη ασθένεια, ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τάκης) ΑΔΑΛΗΣ του Χρήστου. Ο Δημήτριος Αδαλής, έμεινε πιστός στα ιδανικά για το οποία αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του φίλοι, συναγωνιστές και συγγενείς του, προσφέρουν, αντί στεφανιού, 210 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας και αξέχαστου συντρόφου, πατέρα και παππού, ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 6.6.2007, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η γυναίκα του, Φρόσω,

τα παιδιά του, Φωτεινή - Γιάννης, Δημήτρης - Αλεξάνδρα

τα εγγόνια του


Γιάννης Σαργκάνης
Γιάννης Σαργκάνης

Θωμάς Μπατζιόλας
Θωμάς Μπατζιόλας

Ελευθέριος Παπαδόπουλος
Ελευθέριος Παπαδόπουλος

ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

MotionTeam

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΣΟΤΣΟΥ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΣΟΤΣΟΥ

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ

ΑΓΑΠΗ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ

ΣΕΧΗΣ ΧΑΜΙΤ ΑΛΗ
ΣΕΧΗΣ ΧΑΜΙΤ ΑΛΗ

ΔΑΝΙΗΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΑΝΙΗΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ