Τρίτη 12 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις

Αγανακτισμένοι από τον εμπαιγμό και την πολύμηνη απληρωσιά, οι εργαζόμενοι στις τεχνικές εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης, χτες το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό» και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες από την κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου και ενώ η «Αττικό Μετρό» ανακοίνωσε ότι θα τους πληρώνει η ίδια προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις, τελικά χτες δήλωσε ότι αδυνατεί να το κάνει λόγω προβλημάτων στις μισθοδοτικές καταστάσεις.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έναρξη της επίσχεσης, θα πραγματοποιούν καθημερινά 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Παρεμβαίνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι ζήτησαν συμπαράσταση και ταυτόχρονα να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανώσει σύσκεψη με όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου να συζητηθεί η πορεία του έργου και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απασχολούνται οι εργαζόμενοι.

Είναι πλέον γνωστό ότι υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησής του από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, η οποία έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις εργασίες κατασκευής και εγείρει διεκδικήσεις, που σηματοδοτούν επαναδιαπραγμάτευσή της για επιπλέον χρηματοδοτήσεις.

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Β. Ρέβας σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου δεν είναι αναίμακτες για το λαό, αφού σηματοδοτούν πιο μεγάλο κόστος που και πάλι θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.

Τόνισε ότι τέτοιου μεγέθους έργα δεν πρέπει να κατασκευάζονται για να έχουν πολιτικά οφέλη οι κυβερνήσεις και οικονομικά οφέλη οι εταιρείες κατασκευής, αλλά πρέπει να γίνονται με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα κατασκευών που θα εγγυάται τη μελέτη, την επίβλεψη, την κατασκευή, την ασφαλή, ποιοτική και φθηνή λειτουργία σε όφελος του λαού και θα εγγυάται πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ