Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ολοκληρώθηκε το νέο συμβούλιο διοίκησης

Με τη ΔΑΠ σε ρόλο χωροφύλακα, έτοιμη να καταστείλει τυχόν αντιδράσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών και με την αστυνομία έτοιμη να παρέμβει, πραγματοποιήθηκαν προχθές στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου πλαισίου.

Νέος πρόεδρος λοιπόν του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Κώστας Βαρσαμίδης, αντιπρόεδρος έως χθες του ΤΕΙ. Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (9 εσωτερικών και 6 εξωτερικών). Και χτες, οι καθηγητές ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΤΕΙ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο νέος Πρόεδρος και το Συμβούλιο του ΤΕΙΘ θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν και όλες τις άλλες διατάξεις του νέου νόμου-πλαισίου συμβάλλοντας έτσι σε μια σειρά αρνητικές εξελίξεις, όπως: στην κατάργηση των ήδη ελλιπών γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων ΤΕΙ, στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων λόγω του "Καλλικράτη" στην ανώτατη εκπαίδευση, στη μετατροπή των ΤΕΙ σε κέντρα κατάρτισης ή/και υποεργολαβιών μέσω της ιδιωτικοποίησης και της ερευνητικής διαδικασίας, στην ακόμη πλατύτερη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας κ.ο.κ.

Η ΔΗΠΑΚ από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους συλλόγους, τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους φοιτητές και σπουδαστές, να αποκρούσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς και να ακυρώσουν στην πράξη το νέο νόμο-πλαίσιο. Αποκάλυψε την προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν και να εφαρμοστούν οι βασικές κατευθύνσεις του νόμου 4009, μέσω προτάσεων αλλαγών της "παρούσας μορφής" του νόμου και σύστασης επιτροπής με σκοπό τη «βελτίωσή» του.

Η ΔΗΠΑΚ συμπαρατάσσεται στο μαζικό λαϊκό κίνημα και σταθερά αγωνίζεται για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ