Σάββατο 16 Ιούνη 2012 - Κυριακή 17 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ταμείο ενίσχυσης επιχειρηματιών

Μια χαρά τα βρήκαν ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γ. Στουρνάρας και η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φ. Κιάου, προκειμένου να συνεχιστεί η ενίσχυση των επιχειρηματιών, με το επιχείρημα της προώθησης της καινοτομίας. Υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση «Ταμείου Καινοτομίας, που θα είναι «χωριστή χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ ΑΕ)».

Οπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, σκοπός είναι «η ενίσχυση καινοτόμων, δυναμικών επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής τεχνολογίας, με κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) μέσω αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου». Επιδίωξη είναι «η παρακίνηση ιδιωτών επενδυτών να προμηθεύσουν επιχειρηματικά κεφάλαια σε εταιρείες (...) για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας».

Οπως σημειώνεται το «συνολικό κεφάλαιο του Ταμείου εκτιμάται ότι θα ανέλθει τουλάχιστον σε 30 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 εκ. ευρώ αντιστοιχούν στη δημόσια δαπάνη και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες επενδυτές».

Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα ταμείο διαμεσολαβητή μεταξύ επιχειρήσεων, ώστε να παίρνουν «ζεστό» χρήμα και να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Το κράτος, με λίγα λόγια αποτελεί το μεσάζοντα, βάζοντας ένα κεφάλαιο, το οποίο θα ανανεώνεται, θα αυξομειώνεται, χρηματοδοτώντας και επιστρέφοντας χρήματα στις καινοτόμες επιχειρήσεις και τους επενδυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ