Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ

Από τα επτά θαύματα του κόσμου ως και μυστικά του βυθού και του οικοσυστήματος περιγράφουν ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθούν σήμερα από την ΕΤ - 3.

Στις 14.00 η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα επτά θαύματα του αρχαίου...» θα μεταδώσει το επεισόδιο, με τίτλο «Τα επτά θαύματα της Αρχαίας Ελλάδας». Ελλάδα, μια χώρα όπου η ομορφιά και το φως κυριαρχούν. Εδώ, η επιστήμη, η τέχνη και η έμπνευση των Θεών ενώθηκαν, για να δημιουργηθούν κάποια από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα του κόσμου. Οι αρχαίοι Ελληνες έκτισαν τα πρώτα θέατρα, θέσπισαν τα πρώτα αθλητικά γεγονότα και λάτρεψαν τους θεούς τους στα πιο εντυπωσιακά τέμπλα που χτίστηκαν ποτέ. Από τα προϊστορικά παλάτια ως τα επιβλητικά σύμβολα της νίκης, αυτό το πρόγραμμα παρουσιάζει τα επτά θαύματα της Αρχαίας Ελλάδας. Αναβιώνοντας πραγματικές εικόνες αυτού του εκπληκτικού πολιτισμού θα μάθουμε πώς και γιατί αυτά τα αρχιτεκτονικά θαύματα καταφέρνουν να κερδίσουν το θαυμασμό του κόσμου μέχρι και σήμερα.

Στις 15.30 η σειρά «Ο υπέροχος βυθός της Μεσογείου» συστήνει το «νησί Ustica, Ιταλία». Το μικρό ιταλικό νησί Ustica βρίσκεται στη θάλασσα της Τυρρηνίας. Επισκεπτόμαστε στο νησί και γνωρίζουμε τους αρχαιολογικούς του θησαυρούς. Καταδυόμαστε στη θάλασσά του και κουβεντιάζουμε με έναν ηλικιωμένο ψαρά. Σε βάθος πενήντα μέτρων συναντούμε τα μαύρα κοράλλια.

Στις 19.00 η σειρά «Οι φύλακες του ακρωτηρίου» θα ασχοληθεί με το οικοσύστημα του νησιού Dyer. Ενα εκπληκτικό οικοσύστημα δημιουργήθηκε από το νησί Dyer, τον βράχο Geyser και το φοβερό καρχαρία Alley. Το Dyer είναι ένα καταφύγιο για θαλασσοπούλια και το σπίτι μιας αποικίας αφρικάνικων πιγκουίνων. Η εκπομπή μελετάει την κατάσταση των πουλιών και μαθαίνει περισσότερα για την προστασία τους και για τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν. Στο βράχο Geyser συναντάμε μια ακμάζουσα αποικία φώκιας και τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες Alley. Για να δεις έναν λευκό καρχαρία από κοντά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καταδυθείς μέσα σε κλουβί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ