Πέμπτη 18 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
Περί πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Στα πνευματικά δικαιώματα αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τύπου, μετά τις καταγγελίες του παιδικού τηλεοπτικού σταθμού «Junior' s», πως το υπουργείο Τύπου επιχειρεί να κλείσει το κανάλι, ένα κανάλι που λειτουργεί εδώ και εννέα χρόνια.

Το υπουργείο Τύπου στην ανακοίνωσή του, αφού σημειώνει ότι η ύπαρξη του προβλήματος των πνευματικών δικαιωμάτων έχει φέρει πολλές φορές τη χώρα μας σε δύσκολη θέση με κίνδυνο το διεθνή διασυρμό της, θεωρεί ότι η πολιτική που ασκείται σήμερα από το υπουργείο έχει «αποδώσει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα», για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο «Junior' s» έχει παραβιάσει «κατ' εξακολούθηση» τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας και θεωρεί ότι το εν λόγω κανάλι είναι «πρωταθλητής» της τηλε-πειρατείας στη χώρα μας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δηλώνει «προς πάσα κατεύθυνση ότι η νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο θα επιτευχθεί με οποιοδήποτε τίμημα». Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων έχει τεθεί επανειλημμένα από την αμερικανική πλευρά και θα συζητηθεί και στη διάρκεια της επίσκεψης Κλίντον, αφού οι Αμερικανοί πιέζουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία στο θέμα αυτό, προκειμένου οι αμερικανικές εταιρίες παραγωγής να μη χάνουν τα έσοδά τους από τα πνευματικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ