Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλήρης ικανοποίηση για το υπουργείο

Την εκτίμηση ότι μπορεί να αντιστραφεί η αρνητική τάση στην τουριστική κίνηση εκφράζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), χαιρετίζοντας φυσικά και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, όσο και τη σύσταση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, αλλά και την τοποθέτηση ως υπουργού της Ο. Κεφαλογιάννη, η οποία ήταν και αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ. Οι προσδοκίες των μεγαλοξενοδόχων είναι μεγάλες, καθώς η ΝΔ και η νέα υπουργός έχουν επικροτήσει τις θέσεις τους, προσπαθώντας να εμφανιστούν ακόμη πιο φιλικοί και από το ΠΑΣΟΚ προς το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, κάτι όχι εύκολο, δεδομένου ότι και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα «έδιναν όλα».

Το ΞΕΕ προειδοποιεί ωστόσο ότι το νέο υπουργείο θα πρέπει να εξοπλιστεί «με τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά "εργαλεία", ούτως ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική αντάξια της σημασίας και βαρύτητας του τομέα του τουρισμού για την εθνική οικονομία». Προσθέτει ότι «το ευρύ φάσμα αλληλοεξαρτωμένων, με άλλα υπουργεία, αρμοδιοτήτων έχει αποτελέσει στο παρελθόν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ανάπτυξη και τον εξορθολογισμό της τουριστικής δραστηριότητας στην χώρα μας».

Βασικό του ζητούμενο είναι η εκπόνηση και εφαρμογή ενός «στρατηγικού σχεδίου» για τον τουρισμό, που θα εξασφαλίζει υπερκέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ