Κυριακή 24 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές δράσεις από ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες

Στο υπουργείο Εσωτερικών και στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Με κινητοποιήσεις απαντούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στην κατεπείγουσα κατάσταση που βιώνουν, με τα προνοιακά επιδόματα να μην έχουν καταβληθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία και με τον ΕΟΠΥΥ να έχει κηρύξει «στάση πληρωμών» και να κάνει διαρκώς περικοπές. Χωρίς καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου στη νέα «μαύρη» συγκυβέρνηση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής καλούν σε αγωνιστική δράση και ανάμεσα σε άλλα σημειώνουν:

«Είναι επικίνδυνοι! Τα προβλήματα από το κακό στο χειρότερο. Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους κυριολεκτικά στο χείλος του Καιάδα. Τα σφαγεία των ΚΕΠΑ συνεχίζονται. Τα επιδόματα στους περισσότερους ούτε αυτό τον μήνα δεν ήρθαν, ενώ χιλιάδες ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες σταματούν τις θεραπείες επειδή απλά δεν μπορούν να πληρώσουν. Κι ας μην σοκάρονται κάποιοι Ευρωπολιτισμένοι, χάνονται και ζωές στο βωμό του κέρδους. Ολοι οι μηχανισμοί του συστήματος, στελέχη της ΕΕ, Γάλλοι "αριστεροί", Γερμανοί δεξιοί αλλά και Αμερικάνοι προσπαθούν να μας πείσουν, ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι, γιατί θα στηριχθεί η Ευρωζώνη και το ευρώ!».

Εμείς είμαστε εδώ, όρθιοι!

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα στην ερχόμενη βδομάδα και καλούν ανάπηρους, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες σε αγωνιστική πανστρατιά:

  • Για να καταβληθούν τώρα όλα τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
  • Να καταβληθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ σε όλες τις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων, Ελλήνων και μεταναστών, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και της κρίσης.

Την Τρίτη 26/6 στη 1 μ.μ. προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27).

  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα για φάρμακα και θεραπείες από τον ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους αλλά και τους υγειονομικούς.
  • Να σταματήσουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους να πληρώνουν για φάρμακα, θεραπείες, τροφεία στα ειδικά σχολεία και τα αναγκαία τεχνητά βοηθήματα. Να καλυφθεί το κόστος 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.

Την Πέμπτη 28/6 στις 11 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ (Κηφισίας 39).

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ