Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΗΠΑ
Απειλητικά στρατιωτικά γυμνάσια

ΣΕΟΥΛ.--

Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας πραγματοποίησαν χτες οι Ενοπλες Δυνάμεις Ν. Κορέας και ΗΠΑ μόλις δύο 24ωρα πριν την 62η επέτειο έναρξης του Κορεατικού Πολέμου (1950 - '53).

Τα γυμνάσια συμπεριλαμβάνουν χρήση αληθινού πυρός, το συμβολικό κάψιμο μιας τεράστιας βορεοκορεατικής σημαίας και διαρκούν ένα 24ωρο, με τη συμμετοχή περίπου 2.000 στρατιωτών από αμφότερες χώρες. Στρατιωτικοί αναλυτές σχολίαζαν πως ο απώτερος στόχος των χτεσινών ασκήσεων, που θεωρούνται οι μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή το τελευταίο διάστημα καθώς συνέπεσαν με κοινές ναυτικές ασκήσεις από ΗΠΑ, Ν. Κορέα και Ιαπωνία, είναι ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα και μία στρατιωτική επίδειξη ισχύος έναντι της ΛΔ Κορέας... Παράλληλα, τα πολεμικά ναυτικά ΗΠΑ και Ν. Κορέας έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν σήμερα (Σάββατο) τριήμερες ναυτικές ασκήσεις έξω από τις δυτικές νοτιοκορεατικές ακτές με τη συμμετοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS George Washington».

Είναι, εντούτοις, βέβαιο πως θα προκαλέσουν την έντονη αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ, η οποία στο παρελθόν έχει παρομοιάσει στρατιωτικά γυμνάσια με επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου στο πλαίσιο προετοιμασιών για την πραγματοποίηση ιμπεριαλιστικής επέμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ