Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Στηρίζουν τη συγκυβέρνηση

Να υλοποιήσει στην πράξη «το μήνυμα που ανέδειξαν οι κάλπες», έτσι όπως το «διάβασε» ως εκπρόσωπος των εμποροβιομηχάνων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, και συνοψίζει στην «παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα και την ανάγκη για αλλαγή συγκεκριμένων επαχθών όρων του μνημονίου» αξιώνει με χτεσινές του δηλώσεις από τη συγκυβέρνηση. «Η θετική ψήφος δεν σημαίνει αποδοχή του μνημονίου όπως αυτό εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαίνει εντολή για σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση με βασικά προτάγματα τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης», ερμήνευσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ το «μήνυμα» των εκλογών. Αξιώνει, μάλιστα, «να γίνει κατανοητό απ' όλους, τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση όσο και από αυτές που ανέλαβαν το ρόλο της αντιπολίτευσης», απαιτώντας απερίφραστα και προκλητικά σιωπή ανοχής και συμβιβασμού στην πορεία του βαθέματος της αντιλαϊκής λαίλαπας που προωθούν συγκυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, συνεργούς στο τσάκισμα και στο πισωγύρισμα του λαϊκού κινήματος.

«Ζητούμενο», κατά τον ίδιο είναι η συγκυβέρνηση να λειτουργήσει με ορίζοντα τετραετίας και προσήλωση «στη δράση και στο αποτέλεσμα» με στόχο «όχι μόνο την αποτροπή της χρεοκοπίας, αλλά τη ριζική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση και στη λειτουργία της αγοράς».

«Ικανοποίηση» εκ μέρους των εμποροβιομηχάνων του Πειραιά εξέφρασε για τη συγκυβέρνηση ο πρόεδρος του αντίστοιχου επιμελητηρίου (ΕΒΕΠ), Γ. Κασιμάτης, «με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν με επάρκεια στην αποστολή τους (...)». Στην «άμεση τόνωση της ρευστότητας, τη φορολογική δικαιοσύνη και την ενίσχυση του ρόλου των επιμελητηρίων» εντοπίζει τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η κυβέρνηση ως «καύσιμο» για την «αγορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ