Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

«Ο Πατέρας», του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, θα μεταδοθεί σήμερα στις 14.10 από την ΕΤ-1 στο πλαίσιο της εκπομπής το «Θέατρο από το αρχείο της ΕΡΤ».

«Ο Πατέρας» είναι ένας διανοούμενος μεγαλοπρεπής λοχαγός του Ιππικού. Η μητέρα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Εσωστρεφής και πεισματάρα, είναι άνθρωπος «κεκλεισμένων των θυρών». Ανάμεσά τους θα ξεσπάσει ακήρυχτος πόλεμος με αφορμή την ανατροφή και μόρφωση της κόρης τους Βέρθας. Οι σχέσεις τους θα οδηγηθούν στα άκρα και οι λεπτές οικογενειακές ισορροπίες θα διαταραχθούν ανεπανόρθωτα. Ο συγγραφέας άντλησε το περιεχόμενο του έργου από τις δικές του προσωπικές σχέσεις. Παίζουν: Αλέξης Μινωτής, Ιάκωβος Ψαρράς, Δημήτρης Ντάρλας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Νέλλη Αγγελίδου, Γιώργος Τσιτσόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αγαθονικιάδη, η μετάφραση - διασκευή του Νίκου Γκάτσου, η θεατρική σκηνοθεσία του Αλέξη Μινωτή, τα σκηνικά - κοστούμια του Βασίλη Βασιλειάδη και βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Μεσσάλας.

Από τον ALPHA στις 23.15 θα μεταδοθεί η αστυνομική ταινία «Δηλητηριασμένες ψυχές», σε σκηνοθεσία Μάθιου Ράιαν Χογκ.

Μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός αυτιστικού αγοριού, ο απαισιόδοξος και μάλλον προβληματικός νεαρός Λέλαντ Φιντζέραλντ οδηγείται σε κρατητήριο ανηλίκων. Ο δάσκαλός του και επίδοξος συγγραφέας Περλ Μάντισον προσπαθεί να έρθει πιο κοντά του και να κατανοήσει τον χαρακτήρα του αλλά και τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή την άνευ νοήματος πράξη. Καθώς έχει στόχο να γράψει ένα βιβλίο με αφορμή το γεγονός, αλλά και να γίνει φίλος του, βοηθά τον Λέλαντ να αποκαλύψει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη ζωή και τον κόσμο... Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Κέβιν Σπέισι, Ντον Τσίντλ, Σέριλιν Φεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ