Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΒ
Ζητά επίσπευση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων»

Θέλουν ...επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών

«Ρεσιτάλ» δημαγωγίας δίνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με τον ΣΕΒ, που μέχρι πριν λίγες μέρες ζητούσε ...επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, να δηλώνει ότι θα παρέμβει στις Βρυξέλλες προκειμένου να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπονται στα μνημόνια της αντιλαϊκής πολιτικής που υπέγραψαν οι προηγούμενες και εφαρμόζει η σημερινή συγκυβέρνηση. Για να εξισορροπήσει μάλιστα τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, ο ΣΕΒ επαναλαμβάνει και τα όσα ανέξοδα λένε οι κυβερνώντες ότι, δηλαδή, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να αντιμετωπιστεί ...η λιτότητα και η ύφεση, παρότι κρίση και μείωση εισοδημάτων είναι αλληλοτροφοδοτούμενες πλευρές της ίδιας της οικονομικής κρίσης, μια κρίση που βαθαίνει και εντείνεται και εξαιτίας των διαχειριστικών παρεμβάσεων που προβλέπονται στο μνημόνιο. Τα λόγια είναι περιττά. Η ουσία είναι ότι το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο θέλει να εφαρμοστούν γρήγορα τα μέτρα που μεταφέρουν το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒ, ο πρόεδρός του, Δ. Δασκαλόπουλος, στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες με τους Ρομπάι, Μπαρόζο και Ρεν, με την ευκαιρία της κατάθεσης των απόψεων της πανευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης «Business Europe» ενόψει της Συνόδου Κορυφής, θα εισηγηθεί ότι «η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει άμεσα με την Ευρώπη ένα αναθεωρημένο πλαίσιο δράσεων, που θα εξασφαλίζει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της λιτότητας και της συνεχιζόμενης ύφεσης για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Επιπρόσθετα, καθώς ο ΣΕΒ πάντα εκτιμούσε ότι η θέση του ελληνικού κεφαλαίου σε σχέση με την κρίση μπορεί να βελτιωθεί μόνο με συνολική αλλαγή τακτικής στο εσωτερικό της ΕΕ, «θα τονίσει πως έχει έρθει η ώρα να αρθεί κάθε αβεβαιότητα στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν η Ευρώπη αναγνωρίσει την ανάγκη να λάβει τις μεγάλες και τολμηρές αποφάσεις που απαιτούνται για να διασωθεί το ευρωπαϊκό εποικοδόμημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ