Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Σύμπλευση» ποίησης - πλαστικών Τεχνών

Ενα από τα έργα της έκθεσης
Ενα από τα έργα της έκθεσης
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ - κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, Ρηγίλλης) παρουσιάζει (έως 2/9) την έκθεση «Αυτό είναι ένα ποίημα, Ομάδα Οπτικής Ποίησης 1981 - 2011». Η έκθεση στοχεύει στην εξέταση της πορείας της 30χρονης «Ομάδας Οπτικής Ποίησης». Το έργο των καλλιτεχνών της ομάδας παραπέμπει σε αναζητήσεις της οπτικής ποίησης, που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες του 1960 και 1970 σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Αμερική κ.ά.

Η έκθεση περιλαμβάνει πυρήνες έργων (25 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών) από σχέδια, κoλάζ, ζωγραφική, βιβλία, εγκαταστάσεις, γλυπτά και οπτικοακουστικά έργα, που εκτείνονται χρονικά στα 30 χρόνια της ομάδας.

Στην ομάδα συμμετέχουν ποιητές, συγγραφείς και εικαστικοί: Δημοσθένης Αγραφιώτης, Γιούλια Γαζετοπούλου, Κωστής (Τριανταφύλλου), Σοφία Μαρτίνου, Μιχαήλ Μήτρας, Κύριλλος Σαρρής, Ερση Σωτηροπούλου, Νατάσα Χατζιδάκι, Αλεξάνδρα Κατσιάνη, Θανάσης Χονδρός, Στάθης Χρυσικόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης.

Κοινό χαρακτηριστικό της αναζήτησης της ομάδας είναι η διασταύρωση ποίησης και ζωγραφικής, σε έργα όπου εικόνα και κείμενο συμπλέουν. Μέσα από «παιγνιώδη» χρήση γλωσσικών στοιχείων, τα έργα διερευνούν τα όρια της ποίησης, την υλική διάσταση του κειμένου και τις σχέσεις γλώσσας, επικοινωνίας, καθημερινότητας και πόλης.

Η έκθεση λειτουργεί Τρίτη έως Κυριακή: 11 π.μ.- 7 μ.μ. Πέμπτη: 11 π.μ.- 10 μ.μ. (Δευτέρα κλειστά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ