Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δρόμοι της Κούβας...

BACLAVA CUBANO
BACLAVA CUBANO
Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις του «1ου Cuba Festival», το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ιμπραήμ Φερέρ, εμβληματική μορφή της κουβανέζικης μουσικής και βασικό τραγουδιστή των θρυλικών «Βuena Vista Social Club», έως το θάνατό του, το 2005.

Το φεστιβάλ ανοίγει με το διήμερο (28 - 29/6, από τις 6 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) «Calles De Cuba» («Δρόμοι της Κούβας»), στο Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ) και Ερμού (εκκλησία Καπνικαρέας), αντίστοιχα. Συμμετέχουν: Omar Cuesta (El Pantera) & DJ El General, The Music And Dance Of The Orishas In Santeria, Baclava Cubano, La Cucaracha, Estrellas Cubanas και «ΠοδηΛάτιν». Θα παρουσιάσουν με παρεΐστικη διάθεση την ατμόσφαιρα που δημιουργείται αυθόρμητα μέσα από την alegria των Κουβανών, που δε διστάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρουν μια κιθάρα, ένα κρουστό και να στήσουν γιορτή, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Το φεστιβάλ κορυφώνεται το Σάββατο (30/6, 10.30 μ.μ.) με τη συναυλία του γιου του διάσημου καλλιτέχνη, Ibrahim Ferrer Jr., στο Προπονητικό Κέντρο Baseball (πρώην αμερικάνικη βάση, Δεξαμενή, Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό). Θα τραγουδήσει αξέχαστες επιτυχίες των «Buena Vista» και ευρύτερα της κουβανέζικης μουσικής. Πριν τη συναυλία (από τις 7 μ.μ.) θα γίνουν σεμινάρια χορού, ενώ θ' ακολουθήσει το πρόγραμμα «The Music and Dance Of The Orishas In Santeria» και οι Ramon Sotto & La Cucaracha, ενώ το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί στις εκθέσεις και να παρακολουθήσει προβολές και άλλα δρώμενα. Μια μέρα νωρίτερα, στις 29/6, ο Ibrahim Ferrer Jr. θα δώσει συναυλία στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Μονής Λαζαριστών).

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες κοστίζουν 10 ευρώ (προπώληση) και 15 ευρώ (ανήμερα των συναυλιών, στα εκδοτήρια). Δωρεάν η είσοδος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Οι εκδηλώσεις του Cuba Festival πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ