Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στη ... σκιά των Ολυμπιακών Αγώνων

Τις περισσότερες ελπίδες πρόκρισης στον τελικό συγκεντρώνει από ελληνικής πλευράς ο Π. Ιακωβάκης στη σημερινή πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Eurokinissi

Τις περισσότερες ελπίδες πρόκρισης στον τελικό συγκεντρώνει από ελληνικής πλευράς ο Π. Ιακωβάκης στη σημερινή πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Με τους μισούς αθλητές που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή να ρίχνονται στη δράση με το καλημέρα της διοργάνωσης ανοίγει σήμερα στο Ελσίνκι η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου. Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας θα διεξαχθεί η 21η διοργάνωση στην ιστορία, ενώ είναι η πρώτη που τυγχάνει να διεξάγεται σε Ολυμπιακή χρονιά μετά το 2010 που καθιερώθηκε να διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και όχι 4 όπως ήταν πριν. Ετσι πολλοί αθλητές είναι αυτοί που θα δουν τη διοργάνωση ως πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Κάτι βέβαια που δημιουργεί ερωτηματικά για την εικόνα που θα έχει η φετινή διοργάνωση όσον αφορά το θέαμα και τις επιδόσεις αφού η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς είναι αυτή που προέχει για τους περισσότερους. Αλλωστε, με βάση αυτό, υπήρξαν και αντίθετες φωνές όταν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου αποφάσισε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος ανά διετία, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούν ότι οι διοργανώσεις που θα συμπίπτουν με Ολυμπιακούς Αγώνες θα χάνουν σε αίγλη αφού για τα πρωτοκλασάτα ονόματα του χώρου θα είναι απλή πρόβα τζενεράλε.

Ελπίδες πρόκρισης

Πρώτος από ελληνικής πλευράς στη μάχη ρίχνεται ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, που συμμετέχει στο 2ο προκριματικό γκρουπ της σφαιροβολίας με το όριο πρόκρισης στον τελικό να είναι 20.30 και τον Ελληνα ρίπτη να έχει φέτος 19.65 και ατομικό ρεκόρ 20.17. Η Μαρία Μπελιμπασάκη τρέχει στη 2η προκριματική σειρά των 100μ, έχει φέτος 11.34 (ατομικό ρεκόρ). Η Τόνια Στεργίου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό του ύψους με το όριο πρόκρισης να είναι 1.92.

Διπλή εκπροσώπηση έχει η Ελλάδα στα 400μ εμπόδια των ανδρών με τον Περικλή Ιακωβάκη να συμμετέχει στην 1η προκριματική σειρά, έχοντας τον καλύτερο χρόνο (49.04) από τους επτά αντιπάλους του και να αποτελεί από τις πιο βασικές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό. Στο ίδιο αγώνισμα θα μετέχει και Σπύρος Παπαδόπουλος, στην 3η προκριματική.

Τρεις Ελληνίδες θα δώσουν τη δική τους μάχη στα προκριματικά του τριπλούν. Στο 1ο γκρουπ συμμετέχουν οι Αθανασία Πέρρα και Νίκη Πανέττα, ενώ στο 2ο γκρουπ θα είναι η Βούλα Παπαχρήστου. Το όριο είναι 14.20, επίδοση που έχουν υπερβεί κατά πολύ και οι τρεις αθλήτριες, αφού η Πέρρα έχει φέτος 14.71 (ατομικό ρεκόρ), η Παπαχρήστου 14.58 και η Πανέττα 14.50.

Στον ακοντισμό η Σάβα Λίκα συμμετέχει στο 1ο προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού και με καλύτερη φετινή επίδοση στα 59.96μ να είναι μια ανάσα πριν το όριο πρόκρισης (60.00μ). Ο Ανδρέας Δημητράκης κλείνει τις συμμετοχές στα πρωινά προκριματικά με τη συμμετοχή του στην 5η προκριματική σειρά των 800μ.

Το απόγευμα, δύο ακόμα Ελληνες θα επιδιώξουν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Ο λόγος για τους Κώστα Μπανιώτη στο ύψος και Γερβάσιο Φιλιππίδη στον ακοντισμό.

Ο Μπανιώτης συμμετέχει στο 2ο προκριματικό γκρουπ, με το όριο να είναι 2.28, όσο δηλαδή και το ατομικό ρεκόρ του Ελληνα άλτη. Ο Φιλιππίδης έχει δύσκολη αποστολή για το όριο του τελικού που είναι στα 83.00μ.

    Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ1 (09.00 έως 12.30 και 17.50 έως 21.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ