Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το «Εuronews» στα ... ελληνικά

Τη δημιουργία 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού Euronews στην ελληνική γλώσσα, ανακοίνωσαν χτες οι διοικήσεις της ΕΡΤ, «Euronews» και του «ΡΙΚ». Η ελληνική αυτή έκδοση του Euronews αναμένεται να είναι στον «αέρα» μέχρι το τέλος του χρόνου

Το κανάλι θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Euronews, με σχεδιασμό για αυτοχρηματοδότηση τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα εδρεύει στην Αθήνα και θα αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Euronews, το οποίο αναλαμβάνει τις λειτουργικές δαπάνες και τη μισθοδοσία του προσωπικού του καναλιού. Μέχρι το Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη 42 δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικού προσωπικού, η οποία θα γίνει με ανοιχτή προκήρυξη, ενώ η τελική επιλογή θα γίνει από το Euronews με συγκεκριμένα κριτήρια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, δεν πρόκειται για ένα κανάλι που θα «μεταφράζει» θέματα του Euronews στα ελληνικά, αλλά για ένα ανεξάρτητο κανάλι, το οποίο θα χρησιμοποιεί μεγάλα διεθνή ρεπορτάζ από την κεντρική παραγωγή ειδήσεων στη Λυών, με σχολιασμό Ελλήνων δημοσιογράφων και με την προσθήκη θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται επίσης συμπαραγωγές προγράμματος με την ΕΡΤ και το ΡΙΚ, θεματικές ενότητες, εκπομπές λόγου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ