Κυριακή 1 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν απασχόληση στη Γαλλία αυξήθηκε το Μάη, φθάνοντας τα 2,922 εκατ. άτομα, ήτοι κατά 33.000 μεγαλύτερος από τον Απρίλη (+1,2%), καταγράφοντας τον 13ο συνεχόμενο μήνα με αυξητική τάση, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας που σημειώνεται από το Μάη του 2011, οπότε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων άρχισε να αυξάνεται. Μέσα σ' ένα χρόνο η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε στο 8%.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ Επιδείνωση έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες βδομάδες οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας. Η οικονομία της Βρετανίας μπήκε σε περιβάλλον ύφεσης στα τέλη περίπου του 2011, για δεύτερη φορά από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης και οι ανησυχίες για μεγαλύτερη «πτώση» της εντείνονται, καθώς οι εταιρείες αποφεύγουν τις επενδύσεις και οι εξαγωγές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη.

ΙΤΑΛΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Περίπου 4.600 απολύσεις θα κάνει τους αμέσως επόμενους μήνες η τρίτη σε μέγεθος ιταλική τράπεζα Mps (Monte dei Paschi di Siena), για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Μετά από έντεκα ώρες συνεδρίασης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας τετρακοσίων υποκαταστημάτων. Οι περικοπές αυτές, σύμφωνα με αναλυτές, θα πρέπει να οδηγήσουν στην περιστολή των εξόδων κατά πεντακόσια εξήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ