Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
ΦΩΤ.

Στις 22 Μαΐου «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ, σε ηλικία 65 ετών, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του ο Γιώργος Γεωργιάδης προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

***

Στη μνήμη των γονιών μου, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Βασιλική Κοζάτσα

***

Το φετινό καλοκαίρι συμπληρώνονται 63 χρόνια που έπεσε και το τελευταίο παλικάρι από τα 17 συνολικά, όλα από το χωριό Λέκκα Σάμου, τα οποία υπηρετούσαν στο Δημοκρατικό Στρατό, πολεμώντας για καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Μια κοινωνία χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μια κοινωνία που θα είχε όλος ο κόσμος καλή και δωρεάν Υγεία, Παιδεία και εργασία για όλους. Μέσα σ' αυτά τα 17 παλικάρια είναι και ο πρώτος μου εξάδελφος που ένα πρωινό του Ιούλη του 1949 έπεσε σε ενέδρα ΜΑΥδων και χωροφυλάκων έξω από το χωριό Πλάτανος και του αφαίρεσαν τη ζωή στα 22 του χρόνια, απ' αυτό το λεβεντόπαιδο.

Τα παλικάρια, αλφαβητικά, είναι τα παρακάτω:

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΒΟΝΔΙΚΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΕΣΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΖΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΟΚΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΚΟΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ και ΦΡΑΝΤΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ (τα 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» που φροντίζει να δίνει στον κόσμο την πραγματικότητα των γεγονότων).

Ο εξάδελφος και χωριανός τους

Μανώλης Κόκκας, Πανόραμα Σκαφιδιάς, Πύργου Ηλείας

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΒΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, συνδικαλιστή του ναυτεργατικού κινήματος, βετεράνου κομμουνιστή. Της κουνιάδας μου, ΜΑΡΙΑΣ ΒΙΟΥ, άξιας συμπαραστάτη του συντρόφου μας Κώστα στα δύσκολα - πέτρινα χρόνια. Καθώς επίσης, στη μνήμη του κουνιάδου μου, ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή που υπέφερε τα πάντα στα κάτεργα της Μακρονήσου και στις φυλακές και πάντα παρών στους μετέπειτα αγώνες. Της συντρόφισσας ΦΡΟΣΩΣ ΚΑΛΟΥΔΗ που συμπαραστάθηκε και βοήθησε πολύ στα χρόνια της δικτατορίας τους κρατούμενους αγωνιστές, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για τους δύσκολους αγώνες μας για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν τους ξεχνώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΟΣ
Αθηνά Καλούδη


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ